Nekoliko je detalja koji su ključni za pripremu savršene francuske salate.
Da bi bila savršena obratite pozornost na ove stvari:
1. Važno je povrće nasjeckati nakon što ste ga skuhali jer će tako upiti manje vode pa će i salata biti ukusnija. Potrudite se da kockice povrća budu podjednako velike, odnosno što sitnije.
2. Krumpir kuhajte u kori – upit će manje vode. Odaberite krumpire srednje veličine i kuhajte ih oko pola sata do 45 minuta.
3. Začinjavate li francusku salatu paprom, pazite da stavite onaj mljeveni, i to bijeli kako se ne bi uočavao u salati.
4. Želite li ublažiti svoju salatu, dodajte joj od 2 do 3 žlice kiselog vrhnja.
5. Vodu u kojoj kuhate povrće unaprijed posolite.
6. Majonezu, senf i vrhnje izmiješajte u zasebnoj posudi pa umiješajte u povrće.
7. Volite li blaži okus, francuskoj salati dodajte i pola usitnjene jabuke.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!