Ako tražite recept za savršene cimet rolice koje će osvojiti svojim mirisom i okusom, na pravom ste mjestu. Donosimo detaljan vodič za pripremu ove mekane i sočne poslastice s bogatim kremastim preljevom.
Sastojci za tijesto:
500 g brašna
7 g suhog kvasca (ili 25 g svježeg)
250 ml toplog mlijeka
50 g šećera
1 žličica soli
80 g otopljenog maslaca
1 jaje
Sastojci za nadjev:
100 g smeđeg šećera
2 žličice cimeta
80 g omekšalog maslaca
Sastojci za preljev:
100 g krem sira
50 g omekšalog maslaca
100 g šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
2–3 žlice mlijeka (po potrebi)
Priprema korak po korak:
1. Priprema tijesta:
U zdjeli pomiješajte toplo mlijeko, kvasac i žličicu šećera. Ostavite smjesu 10 minuta dok se ne zapjeni. Zatim dodajte šećer, otopljeni maslac, jaje i sol. Postupno umiješajte brašno dok ne dobijete mekano, glatko tijesto. Pokrijte krpom i ostavite da se diže na toplom mjestu oko sat vremena.
2. Priprema nadjeva:
Dok tijesto raste, pomiješajte smeđi šećer i cimet. Kada tijesto naraste, razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini u pravokutnik debljine oko 5 mm. Premažite tijesto omekšalim maslacem, a zatim ravnomjerno pospite smjesom cimeta i šećera.
3. Oblikovanje rolica:
Zarolajte tijesto u čvrstu roladu i narežite na jednake komade širine oko 3 cm. Posložite rolice u namašćen lim za pečenje, ostavljajući razmak između njih. Pokrijte ih i ostavite da se dižu još 20 minuta.
4. Pečenje:
Pecite rolice u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20–25 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
5. Priprema preljeva:
U zdjeli izmiksajte krem sir, maslac, šećer u prahu, vaniliju i mlijeko dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu.
6. Završni korak:
Toplim rolicama odmah nakon pečenja prelijte kremasti preljev i ostavite da se lagano upije. Poslužite ih dok su još tople i uživajte u svakom zalogaju!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!