Teško je pogoditi omjere za savršeno pripravljena jaja, a ono što najčešće prevari je vrijeme - mala je razlika od sirove do suhe kajgane, baš zato je dodatak jedne namirnice ključan za očuvane sočnosti.
Jaja su mnogima omiljeni obrok na početku dana. Verzija i načina na koje ih se može spraviti ima bezbroj, a vjerojatno jedan od najbržih i omiljenih je – kajgana.
Nasumično izmućena jaja, brzo su gotova na tavi, ali neka vas jednostavnost ovog jela ne zavara. Postoje nijanse u kuhanju koje će od vaše kajgane napraviti najukusniji obrok. Sastojke koje svi imamo u hladnjaku dodajte u jaja i uživajte u svilenkastoj i sočnoj kajgani.
Sastojci:
– 2 veća jaja
– 6 jušnih žlica punomasnog mlijeka
– prutić maslaca
– prstohvat soli
Priprema:
Lagano istucite dva veća jaja, dodajte šest žlica punomasnog mlijeka i prstohvat soli. Vilicom mutite dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Zagrijte malenu, neprijanjajuću tavu otprilike minutu. Zatim dodajte prutić maslaca i pustite da se otopi. Pripazite da maslac ne posmeđi.
Izlijte smjesu jaja i mlijeka u tavu i pustite da ‘sjedne’, nemojte miješati dvadesetak sekundi. Zatim promiješajte drvenom špatulom, podignite i prevrnite jaja s dna tave.
Pustite jaja desetak sekundi, zatim ih promiješajte i preokrenite ponovo. Ponovite to onoliko puta dok se jaja ne ispeku, ali pripazite da ostanu sočna. Maknite tavu s vatre i ostavite ju na trenutak da toplina iz zdjele dovrši pečenje. Finalno promiješajte kajganu i poslužite je odmah, piše Gloria.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!