Banksy otkrio svoj deveti mural sa životinjama u Londonu

Kultura 13. kol 202413:18 0 komentara
Adrian DENNIS / AFP

Novo djelo uličnog umjetnika Banksyja, deveto po redu u devet dana u britanskoj prijestolnici, pojavilo se u londonskom zoološkom vrtu.

Napravljeno je na željeznoj roleti kod ulaza u zoološki vrt, a prikazuje gorilu kako ju podiže da bi pustio ptice. Iz tame podignute rolete vide se oči drugih životinja.

Banksy je potvrdio autorstvo objavom na službenom Instagram profilu, a riječ je o devetom djelu u devet dana u Londonu, svako sa životinjom.

Posljednji rad, nosorog koji se penje na srebrnu Nissan Micru koja djeluje kao da je potonula pod njegovim pritiskom, uništen je već nekoliko sati nakon što je naslikan u ponedjeljak.

Nosorog je smješten u ulici Westmoor u Charltonu, a snimka u posjedu BBC-ja pokazuje muškarca s maskom koji dolazi i bijelim sprejom šara preko njega.

Na snimci se čuju i prolaznici koji mu uzalud govore „nemoj to raditi”.

Banksy, anonimni umjetnik iz Bristola za kojeg neki smatraju da je zapravo riječ o kolektivu, od 5. kolovoza objavljuje novi rad svaki dan u 13 sati.

James Peak, autor BBC-jeve emisije ‘The Banksy Story’ (Priča o Banksyju), prošli je tjedan rekao da Banksy radi serijal sa životinjama koje postavlja u različitim dijelovima britanske prijestolnice.

“Gdje će se pojaviti iduće? Nitko ne zna, to je vrlo uzbudljivo ako ste Banksyjev fan i brilijantna stvar za London u kolovozu”.

london, banksy instalacija london, banksy instalacija
HENRY NICHOLLS / AFP
REUTERS/Mina Kim
Adrian DENNIS / AFP

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!