Stare je navike teško promijeniti pa ako primjerice banane dozrele i potamne, najlakše ih je baciti.
No određene namirnice i hranu možete odlično iskoristiti u kuhinji i uštedjeti koju kunu više, donosi Tportal.
Stari kruh
Kruh star nekoliko dana neće biti najbolji za sendvič ili uz tanjur toplog variva, ali to ne znači da ga treba baciti. Jedan od načina kako iskoristiti stari kruh jest taj da ga narežete i stavite na tanjur pa radijator da se dobro isuši. Poslije ga sameljite i imate svoje krušne mrvice za paniranje. Nadalje, stari kruh odličan je tost ili napraviti fini doručak s pohani kruh.
Banane
Većina nas ne voli potamnjele banane, ali i one se mogu iskoristiti. Za početak napravite frape sa žlicom meda ili smoothie. Ako do sada niste probali, iznenadit ćete se koliko je ukusna i kruh s bananama.
Rajčica i paprika
Ako vam primjerice rajčice ili paprike nisu više dovoljno svježe za salatu, spremite ih za umake i kuhana jela. Rajčice se smiju zamrznuti cijele. Prije kuhanja ih stavite pod toplu vodu kako biste lakše ogulili koru, a poslije narežite i spravite primjerice fini umak za tjesteninu. Paprike se pak mogu ispeći i oguliti pa ih takve u hladnjaku možete čuvati nekoliko dana.
Ostaci povrća za juhu
Ako ste narezali više celera, luka ili mrkve za juhu, složite paketić i zamrznite. Idući put imate već sve pripremljeno ili povrćem možete obogatiti neko drugo jelo. Također isto možete učiniti ako imate viška ovakvih namirnica jer šteta je pustiti da propadnu.
Ostaci mesa i kosti
Pileća prsa s kojih ste skinuli meso iskoristite za temeljac. Nakon što se ohladi, spakirajte porcije koje vam najbolje odgovaraju i zamrznite za buduća jela. Isto možete napraviti i s kostima neke druge vrste mesa. Nadalje, već kuhano ili pečeno meso šteta je bacati jer se može jako dobro iskoristiti za salate ili ukusan sendvič.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.