Kako napraviti savršeni hrskavi pomfri?

author
Nikola Kojić
18. velj. 2015. 11:58
>
11:59
pomfri
MorgueFile/ilustracija | MorgueFile/ilustracija

Postoji način kako napraviti savršeni pomfri, no ipak to zahtjeva malo dulji proces pripreme jer nije dovoljno samo narezati krumpir i baciti ga u vruće ulje.

Tek narezani krumpir prepun je škroba koji sprečava da dobijemo onaj savršeno hrskav okus izvana. Zato ga je potrebno ostaviti neko vrijeme u vodi. Neki kuhari smatraju da narezani krumpir može biti u vodi do tri sata.

Ulje treba biti na temperaturi od 150 stupnjeva Celzijevih jer u prvoj fazi prženja krumpir treba tek omekšati.

Nakon što je krumpir odstajao u vodi izvadite ga i osušite na papirnatim ručnicima sa svih strana. Kada se ulje  zagrije na zadovoljavajuću temperaturu, uronite ga i pecite nekoliko minuta, dok ne postane mekan iznutra.

To ćete najbolje vidjeti ako izvadite jedan krumpirić i isprobate ga. Kada je dovoljno pečen, pomfri rasporedite na papirnate ručnike kako bi upio višak ulja.

Nakon toga nije kraj. Naime, slijedi druga faza u kojem krumpiriće treba peći na 200 stupnjeva Celzijevih. Vratite krumpir u ulje na toj temperaturi i pecite dok ne dobije zlatnosmeđu boju.

Više pročitajte ovdje.

http://www.youtube.com/embed/1sffYOXq4Iw

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama