Postoji način kako napraviti savršeni pomfri, no ipak to zahtjeva malo dulji proces pripreme jer nije dovoljno samo narezati krumpir i baciti ga u vruće ulje.
Tek narezani krumpir prepun je škroba koji sprečava da dobijemo onaj savršeno hrskav okus izvana. Zato ga je potrebno ostaviti neko vrijeme u vodi. Neki kuhari smatraju da narezani krumpir može biti u vodi do tri sata.
Ulje treba biti na temperaturi od 150 stupnjeva Celzijevih jer u prvoj fazi prženja krumpir treba tek omekšati.
Nakon što je krumpir odstajao u vodi izvadite ga i osušite na papirnatim ručnicima sa svih strana. Kada se ulje zagrije na zadovoljavajuću temperaturu, uronite ga i pecite nekoliko minuta, dok ne postane mekan iznutra.
To ćete najbolje vidjeti ako izvadite jedan krumpirić i isprobate ga. Kada je dovoljno pečen, pomfri rasporedite na papirnate ručnike kako bi upio višak ulja.
Nakon toga nije kraj. Naime, slijedi druga faza u kojem krumpiriće treba peći na 200 stupnjeva Celzijevih. Vratite krumpir u ulje na toj temperaturi i pecite dok ne dobije zlatnosmeđu boju.
Više pročitajte ovdje.