Hladnjak se smara odličnim mjestom za čuvanje hrane no to nije uvijek najbolje rješanje za sve vrste namirnica. Mnoge ne treba čuvati u hladnjaku nego ih je dovoljno držati na policama.
Ovo je 8 namirnica koje ne morate držati u hladnjaku.
1. Rajčica
Čuvanje u hladnjaku pretvara rajčice u bezukusnu, mekanu masu. Zato ih je najbolje držati na kuhinjskim policama.
2. Onions
Vlaga iz hladnjaka može navući plijesan na luk. Zato ga držite na hladnom, mračnom i dobro ventiliranom mjestu. Jednom kada ga razrežete u redu je držati ostatke u hladnjaku – samo ih zamotajte u plastičnu vrećicu.
3. Češnjak
Češnjak može početi klijati ako ga se drži u hladnjaku. Osim toga može postati i gumenast. Zato ga, kao i luk, čuvajte na hladnom, mračnom i prozračnom mjestu.
4. Kruh
Možda vam se čini nelogično, ali kruh se brže suši ako stoji u hladnjaku. Ako ga planirate pojesti u roku od dva dana onda ga možete staviti u hladnjak, ali ako želite da traje nekoliko mjeseci zamotajte ga u plastičnu vrećicu i stavite u zamrzivač.
5. Krumpir
Hladne temperature potiču krumpir da stvara šećer što rezultira lošim okusom. Umjesto u frižideru čuvajte ga u papirnatoj vrećici na hladnom i mračnom mjestu.
6. Med
Ako ga držite u hladnjaku med će se kristalizirati i pretvoriti u gusu masu koju je nemoguće razmazati. Najbolje ga je držati na kuhinjskoj polici.
7. Bosiljak
Ako ga se drži u hladnjaku, bosiljak gubi aromu i okus. Bolje ga je čuvati u čaši vode – kao što čuvamo cvijeće.
8. Ulje
Bez obzira na vrstu ulja, ako ga čuvate u hladnjaku pretvorit će se u masu sličnu maslacu.