Kuhanje je za neke samo još jedna dnevna obaveza koja im oduzima vrijeme, a za neke je jedan oblik umjetnosti. Kako god doživljavali kuhanje čest je slučaj da činite pogreške prilikom spravljanja najdražih jela.
Ovo je 10 najčešćih pogrešaka koje morate izbjegavati tijekom kuhanja:
1. Pretjerano miješanje
Osim ako vam u receptu ne stoji da morate jelo miješati neprekidno i žustro, nemojte pretjerivati. Dovoljno je lagano miješanje tijekom kuhanja. Jednostavno miješajte onoliko koliko je potrebno da se sastojci međusobno ne prožmu.
2. Ne ostavljate jelo da odstoji nakon kuhanja
Jasno da je ponekad teško čekati da se ukusno jelo ohladi, ali ako se radi o mesu ili jelima poput lasagna, pričekajte nekoliko minuta prije nego krenete jesti. Na taj način sokovi će ostati u mesu, a slojevi lasagna će se lijepo spojiti.
3. Nepravilno rezanje odreska
Sljedeći put kad budete rezali odrezak pogledajte njegovu površinu. Vidjet ćete uzdužne brazde koje se nalaze na odresku. Kada režete odrezak nemojte rezati paralelno s tim brazdama nego ih presjecite okomito. Na taj način odrezak će postati mnogo mekši.
4. Korištenje tupog noža
Veća je vjerojatnost da ćete se porezati s tupim nožem nego s oštrim jer je veća šansa da će proklizati preko namirnice koju režete. Svoje noževe oštrite barem nekoliko puta godišnje.
5. Ne kušate hranu tijekom procesa kuhanja
Kušanje hrane vrlo je važno jer na taj način sudjelujete u procesu kuhanja i možete prilagođavati okus dodavanjem začina.