Pojeli ste nešto ljuto i sad vas muči žgaravica? Ne očajavajte, već posegnite za hranom ili pićem koje će riješiti problem.
Čaj od đumbira
Đumbir je sjajan lijek za probleme s probavom. Možete ga koristiti kao začin ili kao čaj. Dovoljno je naribati ili narezati korijen đumbira i baciti ga u vodu. Za čaj vam ne treba više od dva centimetra đumbira.
Banane
Banane su dobre za žgaravicu jer se prianjaju za upaljeni jednjak i štite ga od kiseline koja se vraća iz želuca. imaju vrlo nisku kiselost.
Mlijeko od badema
Ako si za doručak napravite frape s mlijekom od badema, već ste napravili korak u pavom smjeru izbjegavanja žgaravice. Mlijeko od badema neutralizira želučanu kiselinu.
Napravite si frape s jagodama i bananama, ako volite voće.
Zobena kaša
Zobena kaša zaštitit će želudac i pružit vam osjećaj sitosti. Osim toga, zobena kaša puna je zdravih vlakana.
Izbjegavajte dodavati vrhnje u zobenu kašu jer može uzrokovati žgaravicu, piše Tportal.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.