Ako ste za blagdane pekli puricu, svakako biste trebali isprobati naš recept za ukusnu paštetu od ostataka pečene purice.
Vjeruje se da pašteta potječe iz srednjovjekovne Francuske, a riječ pašteta od starofrancuske riječi patete, koja se u početku odnosila na bilo koju vrstu usitnjenog nadjeva kojim su se punila peciva, prenosi Index.hr.
Danas se paštetom obično smatraju namazi od jetre, ali se može pripremati od raznih vrsta mesa, ribe i povrća. Priprema paštete je odličan način da iskoristite ostatke mesa i unesete malo raznolikosti u svoje obroke, a uvijek možete eksperimentirati s različitim sastojcima i začinima kako biste pronašli kombinaciju koja vam se najviše sviđa.
Priprema je brza i jednostavna
Za pripremu ove slasne paštete će vam biti potrebno 300 g pečenog purećeg mesa, 2 žlice senfa, 2 žlice vrhnja, 2 žlice majoneze, 2 žlice maslaca, 1 žličica jabučnog octa, 1 režanj češnjaka te soli i papra po ukusu.
Meso pečene purice natrgajte ili nasjeckajte na manje komade i sve sastojke usitnite i sjedinite pomoću štapnog miksera ili blendera. Smjesu prebacite u čistu posudu s poklopcem i ohladite u hladnjaku dok se ne stegne, oko 2-3 sata. Kad se smjesa ohladi i stegne, paštetu poslužite kao predjelo ili namaz za krekere ili krostine.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!