Proces sjeckanja luka može biti mučan, ali to ne znači da ga ne možete ubrzati.
Glavna mana ovog trika je to što je manje precizan od klasične francuske metode. Nećete dobiti dijelove iste veličine ako je to ono što želite postići. Ali ako je brzina ono što trebate i želite samo grubo nasjeckani luk, možda biste trebali probati ovaj trik.
Sve što trebate je zamijeniti tradicionalni kuharski nož dužim, tanjim nožem. Visoki kut otežava i slučajno zarezivanje prsta pa ćete tako i ozljede svesti na minimum. Pogledajte u videu kako to izgleda:
Još jedan trik je ribanje umjesto sjeckanje luka. Rupe na ribežu u roku sekundi narežu luk u sitne komadiće. Iako su malo neravnomjerni, možete na brzinu prijeći nožem preko njih i spremni ste za kuhanje. Ne samo da je ovaj trik brz i lagan, oštrice na ribežu rastvaraju dijelove luka što ga čini mekšim i sočnijim dok se kuha ili peče, piše 24sata.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!