Umirovljeni profesor s Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, Ninoslav Nikićević, pričao je na N1 o šljivovici, a podijelio je i neke savjete o jačini alkohola.
Naime, govorio je o tome koja je jačina jakih alkoholnih pića najbolja.
„Nijedno jako alkoholno piće, pa ni voćne rakije, ne treba konzumirati s koncentracijom većom od 18 stupnjeva. To je 45 volumnih udje.a. A najbolje jačine su 41, 42, 43 volumna udjela. Jer što je veća koncentracija etanola, mi ne možemo osjetiti ni šljivu ni marelicu ni krušku viljamovku ni dunju“, istaknuo je.
Naveo je da je, naravno, protiv bilo kakve prekomjerne upotrebe alkohola.
Profesor je, govoreći o tome da je srpska šljivovica stavljena na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine, rekao da je to sjajna vijest, ali da tek slijedi teži posao – odnosno da treba zaštititi tehološki proces proizvodnje i geografsko porijeklo jer, podsjetio je, čak sedam zemalja u Europskoj uniji proizvodi šljivovicu.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!