Oglas

Profesor objasnio koja je jačina alkoholnih pića najbolja za konzumaciju

author
N1 Srbija
06. pro. 2022. 08:49
alkoholna pića
Pixabay | Pixabay

Umirovljeni profesor s Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, Ninoslav Nikićević, pričao je na N1 o šljivovici, a podijelio je i neke savjete o jačini alkohola.

Oglas

Naime, govorio je o tome koja je jačina jakih alkoholnih pića najbolja.

„Nijedno jako alkoholno piće, pa ni voćne rakije, ne treba konzumirati s koncentracijom većom od 18 stupnjeva. To je 45 volumnih udje.a. A najbolje jačine su 41, 42, 43 volumna udjela. Jer što je veća koncentracija etanola, mi ne možemo osjetiti ni šljivu ni marelicu ni krušku viljamovku ni dunju“, istaknuo je.

Naveo je da je, naravno, protiv bilo kakve prekomjerne upotrebe alkohola.

Profesor je, govoreći o tome da je srpska šljivovica stavljena na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine, rekao da je to sjajna vijest, ali da tek slijedi teži posao - odnosno da treba zaštititi tehološki proces proizvodnje i geografsko porijeklo jer, podsjetio je, čak sedam zemalja u Europskoj uniji proizvodi šljivovicu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama