Zamrzavanje hrane odlična je opcija, ali nije uvijek dobro potpuno se oslanjati na to jer, ma koliko je dobro zamrzivač čuvao, hrana ne bi u njemu trebala stajati predugo, a za jednu namirnicu se vječno vode rasprave koliko može stajati.
Riječ je o piletini. Prema U.S. Department of Agriculture (USDA) sirova piletina u hladnjaku ne bi trebala stajati dulje od dva dana – isto vrijedi i za puretinu. Kada je termički obrađena, može stajati jedan dan dulje.
Za bilo koji dulji period od toga trebalo bi je zamrznuti, a ondje može, kažu iz USDA, stajati i do godinu dana ako je sirova, a do 6 mjeseci ako je termički obrađena.
Sirovu piletinu treba čuvati u originalnom pakiranju i zamotanu u jedan sloj aluminijske folije kako ne bi dolazila u kontakt sa zrakom, a možete je i prebaciti u vrećice za zamrzavanje, samo budite oprezni i ispustite sav zrak prije nego što je zavežete, prenosi Večernji.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!