Aviokompanija ukida popularno jelo tijekom letova zbog učestalih turbulencija

Lifestyle 01. kol 202421:03 0 komentara
Pexels

Turbulencije tijekom letova često su krivac kada nekome ispadne kofer iz pretinca iznad glave. Međutim, turbulencije su sada i razlog zašto neke zrakoplovne kompanije uklanjaju popularnu hranu sa svog jelovnika u letu.

Korean Air objavio je da od 15. kolovoza više neće posluživati ​​instant rezance (ramen) putnicima koji putuju u ekonomskoj klasi na dugolinijskim letovima.

“U slučaju usluge ramen, često dolazi do opeklina zbog vruće vode”, stoji u priopćenju za javnost zrakoplovne tvrtke. “U ekonomskoj klasi stjuardese moraju odjednom prenijeti nekoliko zdjelica rezanaca napunjenih toplom vodom, a putnici su zbijeni jedni uz druge pa je opasnost od opeklina velika.

Ova tvrtka je objasnila da je promjena usluge na dugim rutama “odgovor na rastući trend turbulencija”. Prema avioprijevozniku, broj pojava turbulencija više se nego udvostručio 2024. u usporedbi s 2019.

Korean Air je također rekao da je ovaj potez dio proaktivne mjere koja je usmjerena na sprječavanje nesreća s opeklinama.

“Kako bi se povećalo zadovoljstvo putnika i diverzificirale mogućnosti objedovanja, na dugolinijskim letovima dostupan je i samoposlužni bar s grickalicama. Predani smo osiguravanju sigurnosti putnika i na svakoj ruti ćemo birat grickalice prema željama kupaca”, dodaje se u priopćenju.

Te grickalice uključuju sendviče, corn dogs, pizzu i sl.

Međutim, putnici u kabinama prestige i prve klase i dalje će moći konzumirati ramen.

Korean Air, rangiran kao 11. najbolji svjetski zračni prijevoznik u 2024., jedna je od mnogih kompanija koje razmatraju dugoročne rizike od turbulencija, za koje stručnjaci kažu da se povećavaju zbog klimatskih promjena.

Godine 2022. Paul Williams, profesor atmosferskih znanosti na Sveučilištu Reading u Velikoj Britaniji, rekao je da industrijski modeli predviđaju udvostručenje ili utrostručenje turbulencija u nadolazećim godinama.

“Tipično, na transatlantskom letu možete očekivati ​​10 minuta turbulencije. Mislim da bi se za nekoliko desetljeća moglo povećati na 20 minuta ili pola sata”, rekao je.

U nekim slučajevima, piloti će reći stjuardesama da prestanu posluživati ​​toplu hranu ili piće tijekom razdoblja turbulencija.

U svibnju ove godine jake turbulencije na letu iz Londona za Singapur bile su toliko jake da je jedan putnik poginuo, a 71 je ozlijeđen.

Kutije za ručak, posude za hranu, plastične boce i posude za čaj i kavu bili su među predmetima koji su pali na tlo tijekom nasilnih turbulencija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!