Ove namirnice nikad ne biste smjeli držati zajedno

Lifestyle 16. lis 202421:36 0 komentara
Unsplash/ilustracija

Meso koje nije kuhano na sigurnoj temperaturi potencijalno bi moglo biti utočište bolesti koje se prenose hranom, a ako se radi o proizvodima koje konzumirate sirove, te bakterije koje uzrokuju bolest mogle bi se širiti, čak i ako perete proizvode.

Sirovo meso i svježi proizvodi (povrće)

Iz razloga sigurnosti hrane, nijedna vrsta sirovog mesa, uključujući perad i ribu, ne bi se trebala skladištiti sa svježim proizvodima.

Meso koje nije kuhano na sigurnoj temperaturi potencijalno bi moglo biti utočište bolesti koje se prenose hranom, a ako se radi o proizvodima koje konzumirate sirove, te bakterije koje uzrokuju bolest mogle bi se širiti, čak i ako perete proizvode. Držite sirovo meso u ambalaži na polici hladnjaka, zamotano u dodatnu plastičnu vrećicu ako ste zabrinuti zbog curenja, prenosi Real Simple.

Jabuke i luk

Jeste li ikad zagrizli jabuku koja ima malo okusa, pa, luka? Vjerojatno je bio pohranjen preblizu alijuma.

Jabuke i kruške pohranjene s lukom ili drugim lukom, poput češnjaka ili poriluka, mogu upiti njihov okus kojeg se tada nemoguće riješiti. Držite svoje jabuke i luk odvojene, ali ako je prekasno za vaše jabuke, razmislite o rađenju tjestenine s karameliziranim jabukama, lukom i kobasicama kako biste iskoristili prednosti miješanja okusa.

Mrkva i jabuka

Mrkve su također poznate po tome što upijaju mirise, pa je idealno pohraniti ih dalje od proizvoda koji proizvode etilen, poput jabuka, koje su poznate po tome što šire svoj okus obližnjim mrkvama. Čuvajte mrkvu u hladnjaku s ostalim korjenastim povrćem, poput cikle ili slatkog krumpira, dalje od jabuka koje bi trebale biti u zasebnoj ladici za namirnice.

Smokve i kupus

Smokve imaju kratak rok trajanja u hladnjaku, zahvaljujući svom etelejnu, koji nije idealan za povrće iz skupine Cruciferae, poput kupusa.

Kupus bi idealno trebalo čuvati u hladnjaku, zamotan u plastiku kako bi se zadržala vlaga, posebno nakon što je glavica kupusa izrezana. Smokve su idealno pohranjene na plitkom tanjuru kako bi mogle disati (oslobađaju etilen) i odvojeno od drugih proizvoda koji su osjetljivi na taj plin.

Gljive i češnjak

Iako gljive i češnjak mogu biti ukusni zajedno kada su kuhani, općenito je dobra ideja držati ih odvojeno jedno od drugog u hladnjaku.

Kao gljive, gljive mogu biti spužva okusa i mirisa, a držanje u blizini češnjaka može im dati neugodan miris ili okus. Gljive u početku ne bi trebale biti u ladici za prskanje jer vlaga potiče kvarenje i plijesan. Držite ih u prozračnoj posudi, poput papirnate vrećice, u glavnom dijelu hladnjaka.

Banane i avokado

Držite banane i avokado podalje jedno od drugog, osim ako ne pokušavate ubrzati proces sazrijevanja avokada. Zatim, držanje u vrećici s bananom ili jabukom, odnosno voćem koje proizvodi etilen, prirodno može pomoći bržem sazrijevanju avokada. Voće je nevjerojatno!

Ovaj trik neće uspjeti za sve, ali zaštitna vanjska kora avokada osigurava da neće upiti okus banane ili jabuke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!