Ovaj sastojak potpuno mijenja tijesto za palačinke: Bit će mekše i ljepše nego ikada

Danas postoji bezbroj recepata za palačinke, kako slane tako i slatke.
Koliko god se činilo jednostavno za pripremu, palačinke ne uspijevaju svakome, a ako ih želite učiniti prozračnima i savršeno mekanima, potrebno je tijesto pravilno izraditi, piše Krstarica.
Najvažnije je da sastojci budu svježi i sobne temperature, a brašno je potrebno prosijati prije dodavanja u smjesu.
No postoji još jedna "kvaka" koja je ključna za pripremu palačinki.
Prosijte brašno u posebnu zdjelu, ne direktno u tijesto jer ćete u njega dodati kipuću vodu. Pomiješajte pa smjesu dodajte u tijesto. Pazite da ne ostanu grudice kada je smjesa gotova. Ostavite tijesto da odstoji oko 20-30 minuta pa ih pecite.
Sastojci za palačinke
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare