Naše tijelo ne želi skladištiti masnoću, a tajna mršavljenja nije u strogom brojanju kalorija. Tajna je u suradnji sa svojim tijelom - poštivanju stvarnog osjećaja gladi i ujednačenog ritma spavanja u svrhu sagorijevanja masti, obuzdavanja želje za grickanjem i vraćanja energije.
Istraživanja su pokazala da naše tijelo upada u zamku koju si sami postavljamo kada su u pitanju prehrana i san, a sve zahvaljujući pogrešnom izboru hrane koju jedemo tijekom dana. Rezultat je sljedeći: zarobljeni ste u ciklusu pohranjivanja masnoće – stalnom protoku hormona koji izazivaju glad i koji vašu želju za hranom čine jednostavno neodoljivom, piše Zadovoljna.rs.
Jeste li znali da čak i određene zdrave namirnice mogu učiniti više štete nego koristi našem zdravlju?
Na primjer, hrana koja stvara salo na trbuhu svakodnevno je prisutna na našem stolu, a da toga možda nismo ni svjesni. Čak ga i ne moramo konzumirati u velikim količinama, a sigurno će pridonijeti našem punijem izgledu u području struka.
A vjerovali ili ne, radi se o mlijeku.
Većina mliječnih proizvoda (sladoled, jogurt i kefir) prirodno sadrži određenu količinu šećera – laktoze. On, pak, zahtijeva jedinstveni enzim laktazu da bi se probavio.
Primjerice, 250 ml mlijeka sadrži čak 15 g laktoze. Prema većini nutricionista, to je previše, čak i za ljude koji ga savršeno probavljaju.
Naime, ako vam nedostaje laktoze ili konzumirate previše mlijeka, šećeri će ostati neprobavljeni te će u tankom crijevu započeti njihova fermentacija. Posljedica će biti nadutost i plinovi, a višak šećera završit će u salu. Budući da je voda neophodna za ovaj proces, ona se izvlači iz crijeva, što posljedično dovodi do zatvora.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!