Plenković: “Uputio sam prijedlog predsjedniku o produljenju mandata ravnatelju SOA-e”

Vijesti 03. svi 202408:39 4 komentara

Sjednica Vlade održana je danas s početkom u 9 sati.

Na dnevnom redu su bile odluke o pribavljanju nefinancijske imovine Ministarstva zdravstva nabavom dva plovila – mobilne brodice ljekarne s medicinskom i uredskom opremom i softverom, iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Na sjednici Vlade bilo je i Godišnje izvješće o radu Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2023., te Izvješće o namjenskom trošenju sredstava za isplatu pomoći za opskrbu energijom ugroženih kupaca u 2023.

Premijer Andrej Plenković na početku je podsjetio na 29. obljetnicu akcije Bljesak. “Bilo je, kao i uvijek dostojanstveno s poštovanjem prema pripadnicima koji su stradali u toj akciji. Obljetnicu smo obilježili is prvim preletom Rafalea te pokazali građanima novu sposobnost Hrvatskog ratnog zrakoplovstva”, rekao je i podsjetio na obljetnicu u Borovu selu.

Osvrnuo se i na Praznik rada te podsjetio da je prosječna plaća povećana za vrijeme njegova mandata. “U krizama smo također osigurali i plaće za zaposlene u privatnom sektoru. Netočna je teza oporbe da je inflacija pojela rast plaće. To je netočno jer plaće su u našem mandatu rasle za 30 posto”, dodao je i podsjetio da inflacija usporava.

“Mađarska, Rumunjska, Češka, Slovačka i Poljska imaju sada veću stopu inflacije, napomenuo je.

“Ukupno smo u plusu, u odnosu na plaćenu EU članarinu, 14,5 milijardi eura, u ovih deset godina koliko smo članica”, naveo je premijer.

Podsjetio je da je sutra Dan vatrogastva te im čestitao i zahvalio na njihovom važnom i odgovornom poslu. “Donijeli smo novi zakon o vatrogastvu gdje smo naglasili da nam je bitan moderan i djelotvoran sustav, i donijet ćemo nove pravilnike. Mi smo u zadnjih 8 godina investirali nešto manje od 600 milijuna eura”, rekao je.

Dodao je da će danas povodom dana grada posjetiti Vukovar te naveo sve investicije Vlade u taj grad.

“Danas sam uputio prijedlog predsjedniku RH o daljnjem produljenju mandata ravnatelju SOA-e Danijelu Markiću kako bi mogla nastaviti dalje funkcionirati”, otkrio je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare