Prepucavanja u SDP-u: Stranka se vodi kao 'Cosa Nostra'

Vijesti 05. ožu 201611:04 > 11:12
Marko Lukunic/PIXSELL

Danas se odvija sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj će biti potvrđeni kandidati za predsjednika i ostale organe stranke.

Jedan od kandidata za predsjednika stranke, Zlatko Komadina rekao je kako su članovi stranke motivirani te da očekuje izlaznost oko 61%. Upitan bi li on, da je bio pregovarač s Mostom nakon izbora, mogao postići dogovor s Mostom, Komadina je rekao kako bi trebalo ići na nove izbore.

Premijer Tihomir Orešković jučer je Odabrao Jakšu Puljiza za svog CIO-a (Chief Integration Officer) – osobu koja će u Oreškovićevu uredu biti zadužena za koordinaciju svih ministarstava.

Puljiz je inače bio zamjenik bivšeg ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića.

Grčić je danas o Puljizu rekao da je “on profesionalac i nestranački čovjek i zaista ima iskustva na vrlo teškim poslovima”.

Dvije suprotstavljene struje u stranci – Komadinina i Milanovićeva žestoko su se sukobili na drugoj točki sjednice pri raspravi o financijskom izvješću stranke. Jedna članica Glavnog odbora poručila je šefu stranke Zoranu Milanoviću i njegovim ljudima da se stranka vodi kao ‘Cosa Nostra’. To je bila njena opaska zato što navodno članovi nisu dobili detaljna izvješća prihoda i rashoda po svim lokalnim organizacijama stranke. Rasprava je zahuktana nakon što je otkriveno da je vodstvo SDP-a potrošilo čak 1,06 milijuna kuna za organizaciju velikog predizbornog skupa u zagrebačkom Domu sportova, piše Večernji list.

Kandidati za predsjednika stranke su Zoran Milanović i Zlatko Komadina dok Duško Polovina Lungo nije skupio dovoljno potpisa pa neće biti kandidat za šefa stranke.

U sjedištu SDP-a je naša reporterka Tina Kosor Giljević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.