Diplomat u Zagrebu: Teško ćemo surađivati s ovim ministrom

Vijesti 19. tra 201612:49 > 12:54
N1

Diplomat stacioniran u Zagrebu izjavio je za talijanski Il Piccolo da mu je teško zamisliti mirnu suradnju s Ministarstvom kulture dok mu je na čelu Zlatko Hasanbegović.

“U ovoj fazi, niti jedna zemlja EU nije, prema mojim saznanjima, javno izrazila svoj stav vezano za Hasanbegovića”, navodi diplomatski izvor talijanskog lista, koji, međutim, dodaje kako je jasno da su neke zemlje jako zabrinute.

“Vjerojatno će biti vrlo teško za te zemlje zamisliti mirnu suradnju s Ministarstvom kulture, ako takva osoba ostane na čelu. Naprotiv, mi ćemo nastaviti našu suradnju s civilnim društvom i s različitim akterima iz svijeta kulture”, navodi diplomat.

Članak je objavljen povodom lekcije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović diplomatima da se ne miješaju u unutrašnje stvari Republike Hrvatske, povodom njihovog diskutiranja o slobodi medija u Hrvatskoj.

“Radi se o neimenovanom izvoru iz Hrvatske. Uvažavam svačiju zabrinutost, ali ova je potpuno neutemeljena”, kazao je Hasanbegović u utorak tijekom boravka u Jasenovcu, upitan o ovom stavu iznesenom u Il Picollu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.