Previšić Galićki: Niste smijenjeni, no ne trebam vas u ekipi

Vijesti 09. svi 201609:52 > 09:56
N1

Plenum Filozofskog fakulteta objavio je dopis dekana Vlatka Previšića prodekanici Branki Galić, u kojemu on konstatira da i dalje ne želi raditi s njom, iako je nije uspio smijeniti.

“Odlukom Fakultetskog vijeća od 25. travnja 2016., odbijen je moj prijedlog za Vašim razrješenjem s funkcije prodekanice, iako prijedlog spada upravo u moju dekansku statutarnu ovlast da predlažem svoju prodekansku ekipu.

Ovim putem Vas želim podsjetiti da sam na toj istoj sjednici FV rekao da s Vama surađivati dalje ne mogu i da ste izgubili svako moje povjerenje.

Navedena odluka Fakultetskog vijeća ne može vratiti to moje izgubljeno povjerenje. Slijedom toga zahvaljujem Vam na pomoći, no ona mi dalje nije potrebna, kao uostalom niti drugim kolegama prodekanima.

U Vaš mjesečni prodekanski novčani dodatak na plaću, kao i ostale prodekanske povlastice niti mogu, nit ću zadirati”, naveo je dekan Previšić u svom pismu.

Podsjetimo, dekan je profesoricu Galić smijenio ubrzo nakon što se javila za riječ na tribini “Velečastivi na Filozofskom fakultetu”, gdje se usprotivila kontroverznoj suradnji između kanonskim pravom vođenim Katoličkog bogoslovnog fakulteta i Filozofskog, ustrojenog po građanskom pravu. Kako prodakan(ic)e može smijeniti samo Fakultetsko vijeće, morao je tu odluku provesti na ovlaštenom tijelu, no ona je na tom mjestu odbijena.