Kriza Vlade: 76 ruku u Saboru, kao 76 metara u bacanju diska

Vijesti 14. svi 201618:19 > 18:19
Jurica Galoic/PIXSELL

Kada se ne govori o krizi u Vladi, onda su u fokusu problemi u Saboru. Tjedni svađe na relaciji MOST i HDZ, a onda i tjedni ne postizanja kvoruma u parlamentu doveli su i do napetosti unutar samog HDZ-a.

Kriza u HDZ-u, kriza u Vladi, kriza u državi – Tomislav Karamarko na sve to odmahuje rukom. Ivan Šuker teško kontrolira HDZ-ove zastupnike u Saboru, no hoće li reda u stranačkim klupama možda uvesti Milijan Brkić?

“Nemojte na današnji dan, ne, ne, ne hvala!”, poručio je Milijan Brkić.

U HDZ-u – zavjet šutnje. Nitko navodno ne zna zbog čega su ostavke u Klubu zastupnika HDZ-a dali Gordan Jandroković i Davorin Malnar.

“Oni su iskazali određena nezadovoljstva odnosima u Klubu no oni su i dalje članovi Kluba HDZ-a i siguran sam da će idućih dana i oni sami progovoriti o razlozima koji su ih naveli na taj postupak”, kaže Zlatko Hasanbegović, ministar kulture.

Bez obzira što oni govorili, vlast nije čvrsta, kaže Milorad Pupovac (SDSS).

“Jer ovako ne može i ne smije ići. Jer ovo je kompromitacija Sabora, kompromitacija Vlade, politike i ovo je zapravo nešto što silno šteti Hrvatskoj”, izjavio je.

Niti HDZ niti njegovi partneri nisu u stanju osigurati većinu u Saboru što je jedna vrlo važna politička činjenica i velika poruka Vladi da nema pouzdanu većinu u parlamentu, a građanima jedna poruka da ova vlast vodi ovu državu u propast i da trebamo što prije na nove izbore.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.