Zlatko Hasanbegović, zvijezda HDZ-a

Vijesti 29. svi 201619:24 > 19:25
N1

HDZ-ovi unutarstranački izbori prošli su u sjeni sukoba s Mostom. Tomislav Karamarko na stranačkom saboru dobio je snažan vjetar u leđa.

Jedina kritika došla je od europarlamentarca Andreja Plenkovića, koji se inače nije kandidirao ni za jednu funkciju. HDZ zato ima novu zvijezdu Zlatka Hasanbegovića. Osim što je dobio najviše glasova za ulazak u Predsjedništvo, gotovo da nije bilo HDZ-ovca koji se nije poželio s njime slikati.

Aktualni ministar kulture osvojio je srca HDZ-ovaca i uvjerljivo dobio najveću podršku u izboru za članove predsjedništva.

“Ovo shvaćam i kao poruku članstva Hrvatske demokratske zajednice kakvu poruku očekuje od vodstva Hrvatske demokratske zajednice”, kazao je Hasanbegović.

“Ne mogu ne sakriti ili prikrivati svoje zadovoljstvo, ovo je moj veliki povratak u vrh HDZ-a i nacionalnu politiku”, kazao je, pak, Darko Milinović.

Novi potpredsjednici stranke su Butković, Tolušić, Maletić, Čuljak, Horvat i Bilaver. Aktualni ministar prometa je dobio najviše glasova. No, Josipa Rimac nije dobila dovoljno glasova te se nagađa da bi mogla biti nova glavna tajnica.

Konkurencije svakako nije imao Milijan Brkić, novi zamjenik predsjednika HDZ-a. Na društvenim mrežama zahvalio je HDZovcima i zatražio božju pomoć da izdrži ono što ne može promijeniti i da promijeni ono što može.

Ne znamo je li pri tom mislio na koalicijske partnere.

Pogledajte prilog o izborima u HDZ-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.