'Karamarko neće doživjeti sudbinu bivših predsjednika HDZ-a'

Vijesti 21. lip 201620:48 > 20:53
Goran Stanzl/PIXSELL

U Dnevniku HRT-a gostovao je Milijan Brkić koji je govorio o posljednjim događanjima u HDZ-u i ostavci Tomislava Karamarka.

“Je li ostavka zakašnjela ili ne, ne moramo svi isto misliti. Ovo je moralan čin Karamarka, on je domoljub, podigao je ljestvicu političke odgovornosti na višu razinu, daj Bože da je takvih više. Pod njegovim vodstvom smo nanizali pet pobjeda, ali nažalost preslagivanje nije uspjelo. Ovo može biti smjernica svim političarima, naši će politički protivnici valjda smijeniti svoga kad umre”, rekao je Milijan Brkić.

Brkić je negirao da je na sjednici Predsjedništva stranke prije nekoliko tjedana tražio ostavku Karamarka.

“Ja sam tada od Karamarka tražio da se otvoreno razgovara, neistina je da sam tražio da Karamarko odstupi”, rekao je.

Brkić tvrdi da Karamarko neće doživjeti sudbinu bivših predsjednika HDZ-a koji su redom izbacivani iz stranke.

“Sindrom bivšeg predsjednika, mislim da je to u aoristu, to nije kršćanski niti moralno. Karamarko je dužnosnik stranke i član Središnjeg odbora. Ja sam po statutu HDZ-a osoba koja vodi stranku. Novi predsjednik se bira na Saboru stranke ili ako Nacionalno vijeće odluči da se bira po jedan član jedan glas”, rekao je Brkić.

Tvrdi da HDZ pobjeđuje na izborima

Nije želio potvrditi, ali ni demantirati svoju moguću kandidaturu za čelnog čovjeka HDZ-a.

“Nebitno je tko će biti kandidat, uvjeren sam da će se iznjedriti najbolju osobu za HDZ. Cilj je da se SDP ne vrati u Banske dvore nego da HDZ sa svojim partnerima nastavi”, dodao je Brkić.

Brkić kaže da će HDZ pobijediti na izborima u rujnu.

“HDZ je narodnjačka stranka koja je pod Tuđmanom stvorila Hrvatsku. Dajte nam nešto vremena, HDZ će ojačan nastaviti nizati nove pobjede i da ćemo nastaviti ono što smo započeli prije šest mjeseci”, smatra.

Pregovori s Mostom su i dalje opcija.

“Domoljubna koalicija je formirana, mi ćemo nastaviti razgovore. HSS je rekao da neće ali u politici je to sve relativno. Nastavit ćemo razgovore s kolegama iz Mosta”, rekao je Brkić.

“Hvala Bogu, mi nismo SDP gdje je veliki vođa Mao Ce Tung, u nas je demokracija. Ne bojte se, HDZ će biti čvrst i snažan za novu pobjedu u rujnu”, dodao je.

Komentirao je i optužbe Živog zida da je radio na rušenju stranke.

“Ne znam na čemu je ovaj gospodin, Sinišu Gabrića ne poznajem. Mi se Živim zidom ne bavimo”, rekao je, prenosi Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.