Razdor u HSS-u: Opet bih pozvao članstvo da glasa za HDZ

Vijesti 16. ruj 201614:32 > 14:40
N1

Sve je očitije da se HSS dijeli. Nakon što je predsjednik stranke Krešo Beljak suspendirao 100 članova javno su se pobunili neki istaknuti članovi stranke.

Marijana Petir jedna je od njih. Ona je za Studio 4 HRT-a kazala da su na netom održanim izborima dobili pet mandata, ali je dodala da bi HSS imao pet mandata i da je išao u koaliciju s HDZ-om, ali bi danas bio u vlasti.

Osim njezinog, među članstvom HSS-a odjeknuo je i i glas Momira Karina, predsjednika HSS-a Splitsko-dalmatinske županije.

On je još uoči izbora pozvao članstvo stranke da glasa za HDZ-ovca Milana Kujundžića, a to već samo po sebi oslikava koliki se razdor stvorio u HSS-u.

Karin je poslao i dopis Predsjedništvu HSS-a. U njemu kaže kako je ponosan na svoje djelovanje te da bi ponovno pozvao članstvo da glasa za HDZ.

”Volio bih da osjećam bilo kakvu krivnju vezano za moj angažman na proteklim izborima, onda bih tražio oprost, ali ne da ne osjećam krivnju, već sam ponosan na svoje djelovanje i, da se vrijeme vrati, učinio bih isto. Sve što sam radio bilo je u interesu prije svega Hrvatske, svih njezinih građana, a budite sigurni i u interesu HSS-a, ali ne i u interesu sadašnjeg predsjednika i njemu odanih članova”, napisao je Karin, koji je za Večernji list objasnio kako bi za HSS bilo pogubno da je izbore dobila Narodna koalicija jer bi se Beljakov položaj učvrstio, a Karin tvrdi, on nikakve veze s HSS-om nema.

”Beljak ne dijeli naše vrijednosti i svjetonazor. Eliminirao je 100 kvalitetnih ljudi, a vratio je Jamba! HSS je u svojoj stogodišnjoj povijesti imao puno teških trenutaka, ovo je jedan od najtežih. Za pet saborskih mandata prodana je duša HSS-a. Mi, pravi radićevci, nećemo se tek tako predati!”, poručio je Karin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.