Petrov: "Dramatično drugačije iskustvo nego prošli put"

Vijesti 18. lis 201616:55 > 21:43
N1

U utorak je Andrej Plenković predstavio potpredsjednike Vlade i obećao spreman, stručan tim. Božo Petrov se novinarima pak obratio oko 21 sat, i priznao da je Mostu ovo bitno bolje iskustvo nego "prošli put".

U utorak je održan sastanak Predsjedništva HDZ-a kao i Nacionalno vijeće stranke. HDZ-ovci su prije početka izbjegavali dati bilo kakvu izjavu za medije. Jedino što se prije sastanka moglo čuti je “Polako”, “Polako”, “Bit će!”, ”Sorry, ništa”… i to da će Andrej Plenković sa svime izaći u javnost nakon sastanka stranke.

TIJEK DOGAĐAJA PRATILI SMO OVDJE:

21:30 Božo Petrov je u utorak rekao da su se usuglasili oko sutrašnjeg dana i programa prije izglasavanja povjerenja Vladi.

“Želim povući paralelu između ovog trenutka i onog prije 8,9 mjeseci kada nas je javnost optuživala da smo ‘kočničari’. Evo, ovaj put nismo bili, nismo stavljali veto. Svaka politička stranka treba dati svoje kandidate kao što smo i mi. To su kandidati koje je predložio Plenković, mi imamo svoje iz Mosta, i idemo u zajedničku Vladu.”

Dogovorili smo se da svatko da najbolje kandidate, rekao je. “Ne bih da sad krene obrnutom pilom, da je problem što nismo napravili nešto. Smatram da je ovo ispravan put. Ako se dogode nesuglasice, očekujem da ćemo to rješavati kao zadnjih tjedana.”

“Mi nismo imali nikakav utjecaj na kandidate HDZ-a, i to smo dogovorili u samome početku.” Petrov je rekao da će konstituirajuća sjednica trajati dok se ne izglasa sedam uvjeta, a programske sjednice su usuglašavali zadnja tri tjedna, kaže čelnik Mosta.

Upitan je i hoće li se ponavljati situacije kao u ponedjeljak, kada nije bilo kvoruma na Odboru za zakonodavstvo jer Mostovi predlagači nisu došli. “Ne vjerujem da će biti problema s kvorumom. Upozorio bih – problem koji se dogodio jučer nije se dogodio jer zastupnici ne dolaze na posao. Mi inzistiramo da svi ljudi u odborima i u Saboru dolaze na posao. Dogodio se čisto radi pogreške u administraciji Sabora. Neće se više događati. Drugo je ako oporba pokuša izazvati cirkus, to je uvijek opcija oporbe”, kaže Petrov.

“Program je zajednički. Različito je, dramatično različito iskustvo koje smo imali u prošloj Vladi, u odnosu na zadnja tri tjedna. Vjerujem da će Vlada biti stabilna. U 11 sati kreće rasprava”, kazao je za kraj Petrov.

20:21 Božo Petrov sa stranačkim kolegama i ministrima stigao u središnjicu HDZ-a na konzultacije s Plenkovićem.

19:45 Plenković se obratio javnosti. Cijeli govor pročitajte OVDJE.

Uskoro opširnije…

18:55 U HDZ je stigla i buduća ministrica Gabrijela Žalac, a tko je ona možete pročitatiOVDJE.

Marko Mrkonjic/PIXSELL

18:50 Željko Glasnović i Zorica Gregurić došli su pred HDZ i poručili: “Ne možemo prihvatiti Obuljen za ministricu kulture.”

18:15 Zlatko Hasanbegović napustio je prostorije HDZ-a i pritom su ga novinari pitali da komentira informaciju da više neće biti ministar kulture. “Poznato je što su o tome mislili i misle pristaše i birači HDZ-a. Tko je i što je uvažena gospođa Obuljen je također poznato, kojim krugovima pripada je također poznato.” Cijelu izjavu smo prenosili OVDJE.

N1

18:00 Evo i kratkog pregleda poznatih, ali u ovim trenucima još službeno nepotvrđenih imena:

N1

N1

17:00 U 18:30 zakazan je sastanak budućih ministara s mandatarom, javlja naša reporterka Tina Kosor.

16:55 Jedini koji je izjavio par konkretnih rečenica je Miro Kovač. “Ovo što je danas bilo u medijima nije točno. To su dezinformacije, ja sam izabran u Sabor i bit ću u Hrvatskoj. Ja ću biti u Hrvatskoj, a o Vladi će vas obavijestiti Andrej Plenković. Ja sam sretan čovjek. Ja sam zadovljan i sretan čovjek”, ponavljao je Kovač na pitanja o Vladi, sastavu, kandidatima za ministre…

16:30 Iako mandatar Andrej Plenković još uvijek nije javno kazao sva imena u svojoj vladi N1 neslužbeno doznaje njezin sastav. Više čitajte na OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.