'Plenkovićeva vlada uskoro će se činiti jako 'desnom''

Vijesti 22. lis 201615:18 > 15:30
N1

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić kazao je kako ne vidi problem u imenovanju Nine Obuljen Koržinek na mjesto ministrice kulture jer će ona, kao i njezin prethodnik Zlatko Hasanbegović, provoditi program HDZ-a.

”Slažem se s onima koji tvrde da je dr. Obuljen Koržinek potpuna suprotnost dr. Hasanbegoviću, uistinu su u pravu, ali jedino utoliko što je ona dama, odnosno žena, a Zlatko gospodin, odnosno muškarac, ha-ha. Svaki ministar u Vladi RH iz redova HDZ-a provodi HDZ-ov, a ne neki svoj program.

Premda se gospodin Hasanbegović tek prije godinu dana učlanio u stranku, svima je dobro poznata činjenica da izuzetno cijenim dr. Hasanbegovića i nije tajna da sam ga osobno podupirao na unutarstranačkim izborim”, kazao je Brkić za Večernji list.

Odbacio je priče o unutarstranačkim podjelama i tezu da je on dosad bio lider tog ‘desnog’ dijela članstva te da to mjesto sada pokušava popuniti Zlatko Hasanbegović.

”Mislim da su takve podjele, što se HDZ-a tiče, potpuno pogrešne. HDZ ima samo jednog lidera i to je predsjednik stranke, a tako će biti i ubuduće. Sebe vidim kao domoljuba, već sam o tome govorio i nema nijednoga razloga po kojemu sam ja desničar, osim ako se nas koji smo sudjelovali u obrani i oslobađanju domovine automatski ne svrstava u tu skupinu”.

Brkić smatra da su za HDZ važni glasovi svih birača i da HDZ neće napraviti nijedan potez kojim bi od sebe okrenuo pravaške glasove.

”Naravno da su onima koji sebe pozicioniraju na desnoj strani političkog spektra važna i svjetonazorska pitanja, ali kao što su nekada državotvorcima najvažnija pitanja bila obrana i oslobađanje države, zatim čuvanje digniteta Domovinskog rata…,danas je to gospodarski rast, energetska neovisnost, radna mjesta, zaštita nacionalnih interesa u Ini, zaustavljanje egzodusa mladih, očuvanje naše kulture, identiteta, jezika, potpora Hrvatima u BiH i Hrvatima u Srbiji i Crnoj Gori te aktivno uključivanje iseljeništva.

Siguran sam da će im Plenkovićeva Vlada uskoro po tim pitanjima izgledati jako “desna””, rekao je Brkić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.