Kako SDP-ovci odgovaraju na pitanje za koga će glasati

Vijesti 22. stu 201608:54 > 09:00
PIXSELL

Bernardićevih 46 posto i Ostojićevih 23 - omjer je snaga dvojca koji je ušao u drugi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u.

Pobjeda Davora Bernardića u utrci za mjesto predsjednika SDP-a tek je pitanje formalnosti, kaže velik dio novinara i analitičara. Ipak neki od istaknutijih članova SDP-a još važu – otvoreno ga podržati ili ne.

Predrag Matić zna čije će ime zaokružit u subotu.

“Moja malenkost će dati glas Ranku Ostojiću. To je kao birati između Dinama i Hajduka- srce vuče malo više Hajduku”, kazao je bivši ministar branitelja, no njegov bivši pomoćnik nije htio otkriti karte, kao ni Branko Grčić.

“Nisam se ni prije opredijeljivao”, kazao je Bojan Glavašević.

“Ja bih da glasovanje bude tajno”, kaže Grčić.

Na pitanje za koga će glasati, Arsen Bauk, ali i Mirando Mrsić novinarima kažu: “Dobro veče!”

Za Bernardićevog kolegu iz Gradske skupštine Tina Pažura stvar je riješena. Politički su se aktivirali gotovo u isto vrijeme i on vjeruje u Bernardićeve ideale.

I dok je upravo ”promjena” moto Bernardićeve kampanje kritičari Ranka Ostojića kažu – on je nastavak Milanovićeve politike. No, s tim se ne slaže Ostojićev stranački kolega Vinko Bajrović.

“On uopće nije Milanovićev čovjek. do 1992. druge je gradski vijećnik i Račan ga stavlja da bude vijećnik, a 1997. na listu za sabor. Prema tome, Milanović je dobio u nasljeđe Račanovog čovjeka i vidio je njegov kapacitet”, kaže Bajrović.

Davora Bernardića, nakon prvog kruga, uz Tonina Piculu i Davorka Vidovića, otvoreno su podržali samo Siniša Hajdaš Dončić i Gordan Maras. Rijetki su oni koji koji ne žele javno reći koga zagovaraju na mjestu predsjednika SDP-a.

Možda važu isplati li im se to.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.