Vrh HDZ-a "navija" za Ostojića, ali i Bernardić im je dobar

Vijesti 23. stu 201607:07 > 07:12
PIXSELL, N1

U Predsjedništvu HDZ-a smatraju da im nijedan kandidat za šefa SDP-a, bio izabran Davor Bernardić ili Ranko Ostojić, ne predstavlja opasnost u budućim političkim utakmicama. Štoviše, smatraju da je HDZ sam sebi najveća opasnost i da jedino HDZ može trenutačno naštetiti HDZ-u, ako budu, dok su na vlasti, vukli krive poteze ili donosili loše odluke.

Ipak, oni koji su se upustili u analizu izbora u SDP-u kažu da bi za HDZ “opasnija” rješenja bila da su favoriti tih izbora Orsat Miljenić ili Tonino Picula. Budući da su obojica otpala nakon prvog kruga izbora, u Davoru Bernardiću ni u Ranku Ostojiću za HDZ ne vide nikakvu opasnost.

– Bernardić je mlad čovjek, ali još nezreo da na idućim izborima parira Andreju Plenkoviću. Ranko Ostojić je pravi predstavnik starih, prokomunističkih struktura, jednako je sirov kao što je bio i Zoran Milanović, pa bi njegov izbor bio najbolje rješenje za HDZ jer SDP bi s njim sasvim potonuo. Bernardić ima šanse pokazati potencijal i politički će sazreti, ali mislim da mu do pune zrelosti nedostaje još barem desetak godina – smatra naš sugovornik iz vrha HDZ-a.

Iako svi misle da je Davor Bernardić pobjednik, u stožeru Ranka Ostojića se ne predaju, a cilj im je povećati odaziv u subotu, prenosi Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.