Ministarstvo obrazovanja demantiralo Barišićevog pomoćnika

Vijesti 28. pro 201609:23 > 09:32
N1/Ilustracija

Pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja, Momir Karin najavio je kako bi se sljedeće godine moglo uvesti radno vrijeme za učitelje i nastavnike koji bi prema tako uređenom radnom vremenu na poslu morali biti minimalno 6 sati, neovisno o duljini nastave tog dana.

Karin je u Jutarnjem listu najavio moguću radnu obvezu boravka u školi od šest sunčanih sati, što je na primjeru učitelja nižih razreda osnovnih škola i do dva i pol sata dulje no sada. Na taj način planira se, pojašnjava pomoćnik ministra, osigurati učenicima mogućnost duljeg boravka u školi, što na ruku ide i zaposlenim roditeljima.

S ovakvim rješenjem ne slažu se sindikati koji smatraju kako već sada dovoljno rade, ali čini se da ni u samom Ministarstvu nisu na čisto s ovakvom izjavom pomoćnika Karina.

”Organizaciju nastave i druga ključna pitanja tijekom iduće godine razmotrit će Povjerenstvo koje će raditi na Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona, a izmjene će, u konačnici, biti usuglašene sa svim ključnim dionicima u sustavu i donesene u najboljem interesu učenika kao središta odgojno-obrazovnog procesa. Izjave pomoćnika ministra Momira Karina za jedan dnevni list o prijedlogu reorganizacije nastave su njegove ideje vezane uz to pitanje te ne predstavljaju službene stavove Ministarstva znanosti i obrazovanja”, objavljeno je na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.