Martina Dalić uskoro tema Povjerenstva za sukob interesa

Vijesti 05. sij 201717:36 > 17:41
Patrik Macek/PIXSELL

Zbog činjenice da joj je suprug član Uprave Ine, a da je ona sama potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva koja je involvirana u namjeru otkupa MOL-ovog udjela u Ini, Martina Dalić uskoro bi trebala biti i tema rasprave na Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

“Zbog potencijalnog sukoba interesa Martina Dalić prijavljena je gotovo odmah nakon stupanja na dužnost i Povjerenstvo na toj prijavi radi već neko vrijeme”, potvrdila je za tportal njegova predsjednica Dalija Orešković.

“U toj prijavi ukazuje se na činjenicu da je njezin suprug član Uprave Ine i traži se od Povjerenstva da utvrdi postoji li sukob interesa. Povjerenstvo je već neko vrijeme prikupljalo određene podatke i dokumentaciju i s obzirom na aktualnost slučaja i pitanje Ine uskoro će odlučivati o tom slučaju”, kazala je Orešković.

Podsjetimo, nakon konferencije za medije, Martina Dalić odgovorila je na novinarsko pitanje o tome da se potencijalno nalazi u sukobu interesa jer njezin suprug sjedi u upravi Ine, čije dionice sada Hrvatska želi otkupiti od MOL-a.

Na upit kako komentira ‘svoj slučaj’ s Inom, implicirajući na potencijalni sukob interesa jer Dalić vodi proces sa strane Vlade RH, dok njezin muž sjedi u Upravi Ine.

Potpredsjednica Vlade je prvotno reagirala o kakvom se slučaju radi, a zatim je glasnogovornica pokušala riješiti novonastalu situaciju rekavši da će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Međutim, ministrica je ipak odlučila odgovoriti.

Više pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.