"RH u siječnju bila na 2. mjestu ciljanih napada na tvrtke"

Vijesti 04. tra 201710:25 > 10:33
Shutterstock

Igor Pavleković, direktor tehnološkog sadržaja WinDaysa, koji se održavaju u Poreču od 25. do 28. travnja, gostovao je u Novom danu i komentirao sigurnost na internetu.

“Kad gledamo spremnost hrvatskih tvrtki, ima tvrki koje su spremne i traže tehnologiju koja će im pomoći poslovanju, ali i dosta ih se opire. Razlog je taj što informatičari i IT odjeli nisu spremni prihvatiti nove tehnologije, jer moraju učiti kako koristiti novu tehnologiju”, rekao je Pavleković.

Pitanje sigurnosti apsolutni je prioritet u svijetu informacijskih tehnologija, istaknuo je. “Informacijska sigurnost nešto je što je bilo prisutno otkako je računalnih sustava”, kazao je Pavleković.

U Novom je danu Pavleković iznio jednu zabrinjavajuću činjenicu. “Jedna od zabrinjavajuih činjenica jest da je u siječnju Hrvatska bila na drugom mjestu u svijetu na listi ciljanih napada prema tvrtkama. To je dosta zabinjavajuća priča. U današnjem međusobno povezanom svijetu treba ukazati na moguće prijetnje i pokazati tehnologije kako se zaštititi. Znamo da se ponekad zna desiti da u informacijskim budžetima sigurnost nije nešto što je na prvom mjestu”, rekao je Pavleković.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.