MORH u školama poziva učenike na dobrovoljno služenje vojske

Vijesti 07. tra 201709:40 > 09:46
N1/Ilustracija

Učenici srednjih škola pozvani su na prezentacije kojima je tema dragovoljno vojno osposobljavanje i mogućnost prijama u Oružane snage RH. Prezentacije održava promidžbeni tim MORH-a.

Kako je pisalo na pisanim obavijestima koje su viđane po školama, prezentacije su namijenjene učenicima trećih i četvrtih razreda, a nastavnici koji u to vrijeme imaju nastavu u navedenim razredima zajedno s učenicima trebaju doći u školske dvorane.

Iz MORH-a je tim povodom Indexu priopćeno: “Informiranje o dragovoljnom vojnom osposobljavanju provode promidžbeni timovi MORH-a i OS RH u strukovnim školama koje su za to iskazale interes, a prezentaciji nazoče učenici koji su za to zainteresirani. Konkretno, djelatnici Područnih odsjeka za poslove obrane kontaktiraju škole na svom području te dogovaraju eventualne termine prezentacija, u školama gdje za to postoji interes.”

Radi se o projektu koji se provodio i prošle godine, a kojemu je cilj informiranje učenika o mogućnostima ostvarivanja karijere u Oružanim snagama RH budući da je dragovoljno služenje preduvjet za djelatnu vojnu službu. Učenici tijekom prezentacije dobivaju i informaciju o načinu prijave, uvjetima koje moraju zadovoljiti te oblicima selekcije koji ih očekuju.

Prošle godine interes pokazale 104 škole, ove 175

“Ove godine interes za informiranjem o dragovoljnom vojnom osposobljavanju iskazalo 175 strukovnih škola u RH, dok su prošle godine taj interes iskazale 104 škole”, zaključuje se u priopćenju.