Mostov gradonačelnik povećao novac strankama za 30 puta

Vijesti 06. velj 201807:51 > 07:58
Ilustracija

Taman u tjednu kada je Mostov gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić zadobio simpatije javnosti jer je političkim strankama tvrdoglavo nastavio odbijati dijeliti novac iz gradskog proračuna, pa im je i ove godine namijenio simboličnu jednu kunu, samo nekoliko desetaka kilometara dalje iz iste stranke stiže suprotan primjer.

Gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović, također iz Mosta, povećao je izdvajanja političkim strankama za točno trideset puta. Do prošle godine one su iz proračuna dobivale ukupno tisuću kuna godišnje, što se također može smatrati simboličnim iznosom – uveo ga je bivši gradonačelnik Ivan Kovačić kada je preuzeo grad i shvatio razmjere zatečene financijske katastrofe. Njegov nasljednik Tomasović je, međutim, od 1. siječnja ove godine bio puno velikodušniji i odvojio 30 tisuća kuna.

 Odluka je usvojena na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Omiša. Tomasovićeva Nezavisna lista tako će ove godine dobiti 14.318 kuna, HDZ 10.397, HSP i HDS 3.409, a SDP 1.875 kuna, sve izračunato u skladu s brojem vijećnika.

‘Imali smo više razgovora i dogovorili smo se da ćemo ipak korigirati tu stavku. Bilo je dosta pritisaka iz oporbe i njihovih optužbi da im onemogućavamo politički rad, pa smo pristali na kompromis i ovaj simbolični iznos od 30 tisuća kuna’, kaže Tomasović za tportal. Priznao je da je i on smatrao kako strankama jednostavno ne treba dodjeljivati gradski novac – ali, eto, predomislio se.

Treba kazati da je Mostova gradska uprava u Omišu ipak i dalje znatno štedljivija od HDZ-ove garniture i bivšeg gradonačelnika Ivana Škaričića, svrgnutih na izborima 2013. godine. Oni su strankama, odnosno mahom vlastitoj, preusmjeravali okruglih 100 tisuća kuna godišnje.