Opoziv Bernardića tražili zbog pada rejtinga na 16 posto

Vijesti 27. lis 201820:10 > 20:15
N1 Hrvatska

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek u Dnevniku N1 objasnila je zašto je danas na Glavnom odboru predložila uvrštavanje točke o opozivu Davora Bernardića sa čela stranke. Pokušaj je neslavno propao jer na Glavnom odboru nije bilo dovoljno glasova da se tu točku uvrsti u dnevni red.

Od ukupno 87 članova Glavnog odbora, za odluku je glasalo 38 članova, a da bi ‘prošla’ bila su potrebna 44 glasa. Na pitanje kako to da je baš ona pokrenula priču oko opoziva Bernardića kazala je da je skupina gradonačelnika već ranije u svom pismu napisali da nisu zadovoljni situacijom u stranci i da su protiv javnih istupa.

VEZANE VIJESTI

“Smatrali smo da nakon ovog pada rejtinga to pitanje koje treba riješiti na unutarstranačkim tijelima”, kazala je za N1 Auguštan Pentek te se požalila što je cijelo to pitanje o traženju uvrštavanja točke o opozivu “izašlo u medije”.

Na jasno pitanje stoji li iza ove inicijative netko iz vrha stranke, kazala je: “Ne stoji”. “U SDP-u postoje dvije zaraćene struje. Nas nekolicina nismo ni u jednoj od te dvije struje. No, bili smo svjesni da situacija stvarno nije dobra i da se previše bavimo sami sa sobom i sa svojom strankom, umjesto da se bavimo temama bitnim za građane”, kazala je te dodala kako je sada bilo pravo vrijeme da se to pitanje stavi na Glavni odbor.

“Mi smo dali prijedlog i on nije prošao, odnosno nije bilo većine za taj prijedlog”, rekla je te dodala kako to nije bio neozbiljan pokušaj rušenja Bernardića. “Mi smo dali konkretan prijedlog. Nije bit samo rušiti Davora Bernardića, nego se mora vidjeti ima li podršku Glavnog odbora ili ju nema kako bi se već jednom zastavila ta priča i da krenemo dalje s radom”, rekla je i dodala kako je prijedlog bio da Zlatko Komadina, kao potpredsjednik stranke, nastavi voditi SDP sljedećih godinu dana.

Na pitanje jesu li Zlatko Komadina i Rajko Ostojić znali da će danas podnijeti prijedlog za rušenje Bernardića, kazala je da “pretpostavlja da su znali”.  “Osobno nisam s njima kontaktirala, ali znam od ranije da je Zlatko (Komadina) bio spreman zbog SDP-a i stabilnosti preuzeti stranku”, kazala je Auguštan Pentek.

Rekla je da ne strahuje da će biti sankcionirana zbog svog prijedloga na Glavnom odboru. “Smatramo da zbog rejtinga od 16,3 posto od neki dan je to stvar koja se trebala riješiti danas na Glavnom odboru i da to nije ništa sporno”, kazala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.