Perinić: "Treba gledati je li netko dobar ili loš, a ne s kim spava"

Vijesti 12. pro 201820:20 > 20:37
n1 H

U Pressingu je gostovala književnica i komičarka Marijana Perinić.

Perinić je rekla kako šest godina radi program Ženska priča koji je počeo kao književna večer jer je 2010. počela pisati knjige. Kaže kako je u tri godine ugostila devedeset posto književnica pa je bila pred odlukom – prekinuti projekt ili ga nastaviti na drui način. 

“Počela sam to dizati na višu razinu, jednom mjesečno u jednom zagrebačkom klubu, rasprodani smo”, rekla je Perinić dodavši da je to ujedno i humanitarna akcija jer novac od karata bude doniran koaliciji za borbu protiv raka Europa Donna. 

“Ljudima dvadeset kuna nije puno, mislim da je to samo dodatan bonus koji možeš dati”, kaže Perinić.

Odogovorila je i na pitanje smatra li se feministicom. 

“Ljudi ne znaju što je feminizam, to je prije svega ravnopravnost. Svaka žena koja iole drži do sebe će reći da je feministica. Volim da me se odvede na večeru, da je muškarac kavalir, ali zašto bi ti kao muškarac imao višu plaću od mene. Više je žena s fakultetskom diplomom, a većinom su muškarci na rukovodećim pozicijama. Trebala bi biti raspodjela i doma i na poslu. Let the best win. Ako ja bolje radim, bit ću iznad tebe… Mislim da se ne trebamo natjecati, samo treba onoga tko je pametniji i bolje radi pustiti da radi i da bude plaćen. Žene su danas otišle u drugi ekstrem, gledaju tko ima većeg” kaže Perinić. 

Dodaje da bi trebali poštivati jedne druge: “Nema to veze sa spolom ili seksualnom orijentacijom. Neke žene su gluplje od nekih žena, neki muškarci su pametniji”.

Perinić misli da bi istospolnim parovima trebalo dopustiti udomljavanje djece. 

“Ja sam iz Šibenika, 22 godine živim u Zagrebu, po defaultu bi trebala biti konzervativna, ali ja se družim s gejevima i lezbijkama tih 22 godine. To su moji kućni prijatelji… S druge strane društvo je kako je.  Možda je Rijeka manje opterećena ili Zagreb, možda su Dalmatinci malo više opterećeni. Kako ću ja kome netko dolazi meni kući na večeru, potpisati nešto protiv njega. Bila bi žešći licemjer. Treba gledati je li netko dobar ili loš, a ne s kim spava”, poručila je. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.