Požar u Puli: Mjere opreza samo za one u neposrednoj blizini odlagališta

Vijesti 01. ruj 201911:18 > 13:44
Valter Zanco/Glas Istre

Prema najnovijim informacijama s terena, požarište odlagališta otpada Metis pri kraju je sanacije, javlja Glas Istre.

Sanacija dobro napreduje, a zrak se nakon požara na širem gradskom području značajno očistio pa u ovom trenutku mjere opreza vrijede samo za stanovnike koji žive u neposrednoj blizini odlagališta i to samo dok se požar u potpunosti ne ugasi”, javio je Glasu Istre načelnik Stožera civilne zaštite Grada Pule Pula Klaudio Karlović.

Podsjećamo, požar koji je noćas izbio u odlagalištu otpada Metis brzom je intervencijom vatrogasaca Javne vatrogasne postojbe Pula i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pula veoma brzo lokaliziran i stavljen pod nadzor.

Požar na odlagalištu otpada Metis u Šijani, koji je izbio noćas oko jedan sat, stavljen je pod nadzor! Kako na terenu doznajemo od vatrogasnog zapovjednika i načelnika Stožera civilne zaštite Grada Pule Klaudija Karlovića, brzom intervencijom vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Pula i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pula, požar je u kratkom roku lokaliziran i stavljen pod nadzor.

VEZANE VIJESTI

Priopćenjem se oglasio i Stožer civilne zaštite Grada Pule te izdao upozorenje u kojem mole građane, posebno asmatičare i kronične bolesnike da ne izlaze iz svojih kuća ukoliko to nije prijeko potrebno sve dok se požar u potpunosti ne ugasi. Posebice se to odnosi na građane koje žive u Šijani, a koju je već tijekom noći prekrio gusti dim. Smrad od dima osjeti se i u drugim dijelovima grada.

Požar je, doznajemo, gasilo ukupno 16 vatrogasaca sa čak deset vatrogasnih vozila.

“Trenutno je u tijeku sanacija i dogašivanje požarišta”, rekao je Karlović koji je odmah ujutro obišao teren sa zamjenikom gradonačelnika Grada Pule Robertom Cvekom i pročelnikom Ureda Grada Aleksandarom Matićem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram