FOTO Prvi kruzer u ovoj godini uplovio u dubrovačku luku, prima do 174 putnika

Vijesti 31. srp 202016:46 > 16:51
Grgo Jelavic/PIXSELL

U dubrovačku luku uplovio je manji brod na kružnim putovanjima Le Champlain, vlasnika brodarske kompanije Ponant, prvi kruzer s turistima ove godine.

Omanji kruzer Le Champlain ima kapacitet od 174 putnika. Brod će krstariti hrvatskim dijelom Jadrana, a putnici preko Zračne luke Dubrovnik dolaze na brod.

Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo za Dubrovački.hr rekao je da u ovoj grupi dolazi 40 putnika.

Grgo Jelavic/PIXSELL

“Zbog činjenice da će kod nas raditi iskrcaj i ukrcaj automatski postajemo homeport. Brod će uploviti u nekoliko luka u Hrvatskoj, između ostalih: Mljet, Vis, Korčula, Komiža… Svaki petak će se iskrcavati jedna grupa putnika te će se ukrcavati druga, a na drugom krstarenju je 37 putnika. To će se tako odvijati 9 tjedana, dakle, sve do posljednjeg petka u rujnu. Sve službe su se sastale, prošli smo sve koordinacije: Carina, Kapetanija, policija, Lučka uprava, Luka, agenti, agencije – sve smo prošli kako ništa ne bismo prepustili slučaju. Provjerili smo tko što zahtjeva, sve smo to prošli, imali smo dva pripremna sastanka tako da mislim da će njihov dolazak proći bez nekih većih problema”, prethodno je istaknuo Pezo.

U Lučkoj upravi Dubrovnik prate i poštuju sve mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te se sve koordinira s dežurnim službama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.