Dragan Primorac: Nije jednostavno mene imati na svojim leđima kao predsjednika Hrvatske

Vijesti 12. ruj 202411:22 6 komentara

Kandidat za predsjednika Republike Dragan Primorac sudjelovao je na sastanku Središnjeg odbora Hrvatske stranke umirovljenika, nakon kojeg je dao izjavu za medije.

Dragan Primorac je rekao da se ovlasti predsjednika ne mogu promijeniti zakonom nego treba napraviti promjenu Ustava. Dodao je i da dok ne vidi zakon da je neozbiljno komentirati porez na nekretnine.

“Nisam pogazio svoju riječ”

Osvrnuo se i na predsjedničku kampanju: “Očekujem korektnu kampanju na dobrobit građana Republike Hrvatske, od svih kandidata. Ne radi se o promociji osoba, nego promociji vrijednosti za koje ćemo se zalagati, izgradnju nove Hrvatske, Hrvatske morala i čestitosti, Hrvatske gdje svatko ima pravo reći ono što misli, a da ne bude izvrijeđan. To će se dogoditi.”

“Od svih kolega u kampanji očekujem fair play odnos, on je za sada takav bio, ne obazirem se ako se dogodi neki mali udarac, to je život. S moje strane je sve korektno i ja ću svjedočiti o svojim djelima.

Nije jednostavno mene imati na svojim leđima kao predsjednika RH, ako budem inzistirao za svaku točku koju smo rekli da se poštuje. Nikada u životu nisam pogazio svoju riječ, poznajem europski sustav i funkcioniranje država koje imaju sličan sustav gdje se predsjednik i premijer moraju dogovoriti o ključnim pitanjima”, dodao je Primorac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare