Gasi se UNA TV, više od 80 radnika ostaje bez posla

Vijesti 25. srp 202416:34 0 komentara
Una TV

Nakon što se našla na popisu američkih sankcija, zbog čega su banke blokirale račune, UNA TV danas je službeno obavijestila javnost da obustavlja rad u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji, kao i da gasi UNA-u.

“Televizija UNA u Bosni i Hercegovini suočila se s nizom ekonomskih i pravnih izazova u proteklih nekoliko tjedana zbog postupaka Ureda za kontrolu strane imovine pri Ministarstvu financija SAD-a (OFAC). Unatoč intenzivnim nastojanjima da se pronađe najbolje moguće rješenje za prevladavanje administrativnih prepreka i opstanak ove medijske kuće, novonastali uvjeti na tržištu pokazali su se izrazito nepovoljnim za nastavak održivog poslovanja. Iako je Una televizija u BiH već gotovo tri godine sinonim za objektivno i profesionalno izvještavanje, nametnute barijere pokazale su se jačima od želje i ideje da se promiču i istaknu najljepše vrijednosti našeg podneblja i izravno su ugrozile opstanak naše zaposlenici i njihove obitelji” , priopćili su.

Zbog svega navedenog, kako dodaju, nemaju dobrih vijesti.

“Prisiljeni smo poduzeti ove izuzetno teške korake. Ovom odlukom ostaje bez posla više od 80 vrsnih stručnjaka, naših vrijednih i predanih novinara, snimatelja, montažera, drugog tehničkog osoblja i stručnjaka iz raznih područja. Isto toliko obitelji ostat će bez značajnih financijskih prihoda, a mi u potpunosti shvaćamo ozbiljnost posljedica odluke koju smo prisiljeni donijeti. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da im pomognemo u ovom teškom razdoblju”, istaknuli su i dodali:

“Televizija UNA je kroz tri godine rada okupila tim izuzetnih ljudi, vrhunskih stručnjaka, kojima smo omogućili najbolje uvjete za rad u cijelom regiji. Odabrali smo ih na temelju njihove vjerodostojnosti, profesionalnosti i uvjerenja da mogu na najbolji način ostvariti viziju i misiju naše kuće. Stoga još jednom zahvaljujemo svima na vjernosti i predanosti, posebice svjesni ogromnog entuzijazma i truda koji je uložen u stvaranje perspektivne, moderne i kvalitetne televizije. Nažalost, iracionalne okolnosti, sankcije koje su nam izrečene bez ikakvih dokaza i argumenata, odredile su drugačiji ishod – gašenje medijske ekipe snova i jedne ideje pomirenja i promicanja pozitivnih vrijednosti. Također, želimo se zahvaliti našim partnerima i klijentima na ukazanom povjerenju i podršci koju su nam ukazali od samog početka rada Una Televizije u BiH”.

Podsjetimo, u lipnju ove godine Ured za kontrolu strane imovine Ministarstva financija SAD-a (OFAC) stavio je na crnu listu sedam kompanija iz Bosne i Hercegovine i još dvije osobe koje su, kako navode, glavni izvori prihoda. za predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika i njegovu obitelj.

Među tim tvrtkama je i UNA World Network, koja je također povezana s obitelji predsjednika Bosne i Hercegovine. entiteta Milorada Dodika, koji se nalazi na crnoj listi zbog, kako se navodi, koruptivnog djelovanja i podrivanja Daytona.

“Dodik je iskoristio svoj službeni položaj da ugovore Vlade RS usmjeri na mrežu privatnih firmi koje on i Igor nadziru. Iako Igor kontrolira mnoge tvrtke u ovoj mreži, on prikriva svoju osobnu povezanost s tvrtkama oslanjajući se na različite nominalne vlasnike i direktore”, rekao je tada OFAC .

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!