Gost Točke na tjedan je Darko Milinović

Vijesti 29. lip 202414:17 0 komentara
N1

Saborski zastupnik, ministar, župan a sada i gradonačelnik Gospića. Darko Milinović na nedavnim je izborima pobijedio kandidata HDZ-a na prijevremenim izborima za gradonačelnika Gospića i najavljuje povratak i vlastiti a i Gospića - u nacionalnu politiku. Kakvi su razvojni trendovi u Lici , može li se ikakve iskorake postići u sredinama u kojima vlast nije po mjeri HDZ-a, kakve planove ima za ličku metropolu?

To su samo neka od pitanja za Darka Milinovića, jednog od najiskusnijih hrvatskih lokalnih političara koji je gost Intervjua tjedna Točke na tjedan.

Ljetnu turističku gužvu na jadranskoj obali već dugi niz godina obilježava neugodan trend – pravi zvučni rat kafića koji se nadjačavaju u puštanju preglasne glazbe. No, zvučno onečišćenje i neadekvatna zaštita od buke za mnoge građane u Hrvatskoj nisu muka samo u ljetnim mjesecima. Ako imate nesreću da živite uz ugostiteljski objekt koji ne provodi mjere zaštite od buke, stalni iritantni, ometajući zvukovi dio su vaše svakondnevice.

U Točki na tjedan bavimo se neadekvatnim propisima za zaštitu od buke, inertnošću i neefikasnošću državnih institucija koje i takve loše propise manjkavo provode i posljedicama koje to ima na građane kojima nesnosna buka uništava zdravlje i vjeru u državu. O onečišćenju bukom za TNT govore inženjer zvuka Tonči Bakotin, audiolog Robert Trotić, zamjenica Pučke pravobraniteljice Dijana Kesonja i slovenski stručnjak za prostornu akustiku Janez Križaj.

CNN-ova debata između američkog predsjednika Joa Bidena i izazivača, bivšeg predsjednika Donalda Trumpa izazvala je veliko zanimanje ne samo američke javnosti nego i globalne publike. Opća je ocijena da je Biden podbacio, pa demokati panično razmišljaju – što dalje. Debatu i njezine posljedice na proces predsjedničkih izbora u SAD-u za TNT analizira Telegramov analitičar Đivo Đurović.

Veliko istraživanje Boston Consulting Grupe (BCG) o burno outu na poslu u TNT-u će predstaviti konzultantica Nataša Bišćan Filipović.

Tjedne aktualne političke događaje – od kandidature predsjednika Zorana Milanovića za još jedan mandat, preko izbora u HDZ-u, predstavljanja Rimčevog Verna i hakerskog napada na bolnicu Rebro i druge institucije – za TNT komentiraju Vanja Moskaljov (Tportal) i Ana Raić (N1).

Točka na tjedan s Natašom Božić, nedjeljom od 9 do 12 sati, samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!