Ivan Penava: Nadam se da će političari shvatiti da postoje dani kad sve drugo treba staviti sa strane

Vijesti 05. kol 202408:50 1 komentar

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava stigao je u Knin na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. U razgovoru s novinarima poručio je kako je danas "prekrasan dan".

“Prekrasan dan za cijeli narod. Što bih ja o tome pričao kad je pokraj mene Ivica Kukavica, puno je bolje njega pitati, on je kao pripadnik 4. gardijske brigade sudjelovao u akcijama”, rekao je Penava pri susretu s novinarima, ali na pitanja je ipak odgovarao.

“Danas je trenutak da se sve podjele u državnom vrhu stave sa strane. To je to vrijeme i nadam se da će političari u Hrvatskoj shvatiti da postoje dani kad sve drugo treba stati i biti zajedno”, jasan je šef Domovinskog pokreta oko toga što obljetnica Oluje treba značiti.

“Ja se trudim, kao i cijeli DP, pridonijeti da se osjeti zajedništvo u ovim važnim momentima, da predizborne utakmice ostavimo za predizborno vrijeme. Mali smo narod i država i nadam se da ćemo shvatiti da nas mnogo toga više veže i da postoje trenutci kad ratne trube trebaju utihnuti. Sutra već možemo opet u predizborne kampanje, pravdati svatko svoje programe i osporavati one druge,  ali danas kroz poštovanje prema braniteljima možemo pružiti primjer”, govori.

Sukob u DP-u

Na pitanja o Mariju Radiću, Penava je rekao kako misli da on neće doći u Knin, ali kaže da među njima nema zle krvi. “Mislim da ne bih mistificirao taj proces s nekim zakulisnim radnjama, nekim crnim i bijelim figurama, različiti smo ljudi, postoje različita mišljenja, u istoj smo stranci, postoje izbori procesi i stranačka tijela koja o tome odlučju. Trenutno smo u toj fazi i pozivam sve članove da se uključe u izborni proces, to tako treba biti. Bilo bi žalosno da razmišljamo svi isto, da kao u Kini aklamacijom plješćemo i gdje nitko ne smije razmišljati drugačije. Ne želim taj ambijent nijednoj stranci u Hrvatskoj. Nemamo bolji model od demokracije”, zaključio je Penava.

Sve događaje vezane za proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare