Jaka kiša u cijeloj Hrvatskoj, ceste su poplavljene: U Zagrebu kilometarske kolone

Vijesti 03. lis 202408:29 0 komentara
Gužva u Zagrebu tijekom kiše
Sanjin Strukic/PIXSELL

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, zbog obilnijih oborina moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8), izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Povećana je gustoća prometa uz povremene zastoje: na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Zagreb zapad u smjeru Zagreba; na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Zagreb zapad i Lučko u smjeru Lipovca; na državnoj cesti DC1 Solin-Klis u oba smjera; na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Splitu iz smjera Solina i Podstrane.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija 9308 Rijeka-Cres-Mali Lošinj. Ispod nadvožnjaka na obilaznici Čakovec-Nedelišće, zbog obilnih kiša, došlo je do zadržavanja vode na prometnici. Vozači koji prolaze ovim dijelom ceste pozivaju se na pojačan oprez kako bi se izbjegli eventualni prometni problemi ili nesreće.

Zbog nepravilnog otjecanja vode, pod nadvožnjakom se formiraju lokve, što stvara opasne uvjete za promet, prenosi e-Međimurje.

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race 2024.

Od 11:30 do 16:30 sati danas se vozi 3. etapa međunarodne biciklističke utrke CRO Race 2024. na cestama Ličko-senjske i Primorsko goranske županije relacijom: Otočac-DC50-DC23-Vratnik-DC8 -Senj-Povile-Novi Vinodolski-Bribir-Grižane-DC99-Belobrajići-Križišće-Sveti Kuzam- Kukuljanovo -Drage (Čavle) – DC3 Buzdohanj-DC3-Svilno-Orehovica-DC8 Permani-A7 izlaz Učka-Jadranska magistrala (DC8)-Kvarnerska cesta-Opatija;

Kratkotrajno će se zaustavljati promet na autocestama A1 i A7 u zonama naplata: između 12:15 h i 13:15 h u zoni NP Otočac; između 12:30 h i 14:00 h u zoni NP Žuta Lokva; između 14:00 h i 15:00 h u zoni čvora Čavle i čvora Orehovica; između 15:00 h i 16:00 h u zoni NP Rupa i čvora Jurdani, na čvoru Trinajstići i na čvoru Učka.

Prolazak biciklista trasom autoceste A7 od čvora Jurdani do čvora Učka (u smjeru Zagreba) i dalje prema Opatiji očekuje se između 15:20 sati i 15:50 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!