Jakšić: Ako se kod Milanovića i Plenkovića nešto ne preokrene, morat će intervenirati Ustavni sud

Vijesti 15. lis 202419:35 1 komentar

Potpredsjednik SDP-a Mišel Jakšić gostovao je u pregledu dana kod Anke Bilić Keserović gdje je govorio o političkim aktuačnostima.

Jakšić kaže da ga ne iznaneđuje kako premijer Andrej Plenković u Saboru podsjeća na razne komentare koje je s vremenom dobio od pojedinih članova oporbe.

“Više me fascinira koliko gnjeva baca iz sebe kad priča o oporbenim saborskim zastupnicima, zastupnicama. Koliko si truda daje da izvuče nešto što su oni navodno rekli ili nisu. S druge strane je vrlo krotak i promiče mu što se događa s našim gospodarskim sektorom, poljoprivrednim sektorom, što rade strane banke i strani trgovački lanci, što se događa u međunarodnim odnosima, gdje smo imali priliku vidjeti spektakl Ace Vučića u Dubrovniku, tamo nekako ta hrabrost i drskost nestaje”, smatra Jakšić.

Bez obzira sviđa li se nekome predsjednik Zoran Milanović ili ne, njega su na tu poziciju odabrali građani Hrvatske, a Jakšić smatra da će to i ponoviti.

“To što si Andrej Plenković uzima za pravo da kaže da on ne želi, u onim ustavnim kategorijama koje su propisane, razgovarati sa Zoranom Milanovićem jer se njega Ustav ne tiče, ali zato zna docirati je li netko kršitelj Ustava i podržava li netko kršitelja Ustava, najbolje govori o tome kako HDZ vidi našu državu – ili si za nas ili si protiv nas. Toliko o demokraciji, toliko o štićenju institucija”, kaže Jakšić.

Osvrnuo se i na izjave ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana.

“Gordan Grlić Radman će i dalje od prigode do prilike lupetati kako ga taj dan puhne ili kako dobije nalog od Andreja Plenkovića da skrene pažnju s drugih tema. Nije slučajno kad se dogodila ta eskapada s Vučićem koja je otiša krivo.”

O odnosu premijera i predsjednika

Jakšić je komentirao otežanu ili gotovo nepostojeću komunikaciju između predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića, ali i dalje ima vjere da će biti bolje.

“Na kraju bi trebao prevladati racio i odgovornost prema građanima ove zemlje koji nas biraju i plaćaju. Previše toga ide u krivo, previše toga se ukopalo u rovove. Zoran Milanović je u nekoliko navrata slao pisma Andreju Plenkoviću da sjednu i razgovaraju, a on daje neke odgovore koje je teško iščitati. Ako se tu nešto ne preokrene, bojim se da će na kraju morati intervenirati Ustavni sud. Ne može tako dugo Ustavni sud imati glavu u pijesku”, smatra Jakšić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare