Ivana Kekin kandidatkinja Možemo! za predsjednicu države

Vijesti 09. ruj 202421:21 0 komentara
Ivana Kekin službeno kandidatkinja za predsjednicu države
Patrik Macek/PIXSELL

Ivana Kekin je u ponedjeljak, nakon provedenih predizbora unutar stranke Možemo, službeno odabrana za kandidatkinju na predstojećim predsjedničkim izborima koji bi se trebali održati u prosincu.

“Nakon provedenog procesa unutarstranačkih predizbora, dr.sc. Ivana Kekin dr.med. odabrana je od članstva Možemo! za kandidatkinju stranke na predstojećim izborima za predsjednicu Republike Hrvatske”, priopćili su iz platforme Možemo u ponedjeljak najavivši i predstavljanje kandidature:

“Tim Vas povodom pozivamo na predstavljanje kandidature, koje će se održati sutra, u utorak 10. rujna 2024., u 13 sati na Europskom trgu u Zagrebu. U slučaju kiše, predstavljanje kandidature će se održati u prostorijama stranke, Berislavićeva 12, Zagreb, u 13 sati”, stoji u priopćenju.

Stranka Možemo jedina je koja ima takvu vrstu unutarstranačkih predizbora:

“Mi smo jedina stranka u Hrvatskoj koja ima sustav predizbora. To znači da omogućujemo proces unutar stranke kako bi se svaki član mogao kandidirati za određenu funkciju i da svi mogu sudjelovati u glasanju. Što se tiče lista, svi glasaju o njima”, kazala je koordinatorica te stranke Sandra Benčić u ponedjeljak za HRT pojasnivši:

“Statut stranke nalaže da samo kandidat koji dobije natpolovičnu većinu glasova može biti izabran”, rekla je Benčić.

Predsjednički izbori 2024. trebali bi se održati u prosincu s drugim krugom u siječnju u slučaju da niti jedan kandidat ne dobije većinu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!