KBC Split zabranio posjete na Križinama. Objavljeno koliko pacijenata ima koronu

Vijesti 17. srp 202407:39 0 komentara
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Zbog povećanog broja oboljelih od COVID-a, u KBC-u Split već je tjedan dana na snazi zabrana posjeta bolesnicima u Klinici za unutarnje bolesti na Križinama.

Trenutačno su im koronom zaražena 23 pacijenta koji su hospitalizirani zbog nekih drugih bolesti, ali su se zarazili i koronom. Nitko nema teže simptome korone i nije bilo smrtnih slučajeva, pišu 24sata.

Posjeti su dopušteni samo članovima uže obitelji osobito teških i palijativnih bolesnika, i to po jedan posjetitelj uz jednog bolesnika, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

U KBC-u Split posjeti su ograničeni samo na Križinama, ne i drugdje u bolničkom kompleksu. Ističu da je i u gradu puno turista i da brojke nisu alarmantne niti ima mjesta panici. Ograničavanje posjeta samo je preventivna mjera jer je došlo do povećanja zaraze, kako bi se situacija držala pod kontrolom.

Broj oboljeli od korone

Hrvatski zavod za javno zdravstvo potvrdilo je da posljednjih nekoliko tjedana bilježe blagi porast u broju prijava oboljelih od COVID-a u većini županija. Isti uzlazni trend bilježi se i drugim europskim državama, a slična situacija bila je i prošle godine u isto vrijeme.

Prema njihovim podacima, u tjednu od 8. do 14. srpnja u sustav prijavljivanja zaraznih bolesti zaprimljene su 374 prijave COVID-19. U tom tjednu, napominju, nije zabilježena ni jedna prijava smrtnog ishoda od COVID-19. U tjednu prije, od 1. do 7. srpnja, zaprimljeno je u cijeloj Hrvatskoj manje, 265 prijava COVID-a, i također nije bilo smrtnih slučajeva zbog te bolesti.

Europski epidemiološki podaci kažu kako u EU i dalje prevladavaju Omikron podvarijante BA.2.86, u sklopu kojih je najčešća podvarijanta JN.1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!