Kreće bitka za Pantovčak: Kakav bi trebao biti protukandidat Milanoviću?

Vijesti 27. lip 202409:57 1 komentar

Dizajner i direktor kreativnih kampanja Boris Malešević gostovao je u Novom danu kod Tihomira Ladišića gdje je komentirao najavu predsjednika Zorana MIlanovića da će se ponovno kandidirati za predsjednika.

Prdsjednik Zoran Milanović u srijedu je najavio da će se ponovno kandidirati za predsjednika, ali bio je iznenađujuće kratak. Malešević smatra da je tako vjerojatno i bolje.

“Bilo je za očekivati da će se kandidirati. Bolje da je to rekao ovako usput, nego da je napravio pressicu. Mislim da je dobro napravljeno i u njegovom stilu.”

Kakvo naslijeđe prati Milanovića pred ulazak u još jednu predsjedničku kampanju?

“U protekle 4 i više godine pa sve do ovog kandidiranja za premijera je bilo odrađeno u skladu s tim njegovim obećanjem da će biti predsjednik s karakterom i da će imati stav. Nisam siguran da je kandidatura za premijera bila dobra za njega. Ne znam kakve će štete imati, možda hoće, a možda neće. To će se pokazati – kojem biračkom tijelu je sjelo, a kojem nije.”

Malešević je otkrio kakav bi trebao biti kandidat koji bi konkurirao Milanoviću.

“Kandidat koji pretendira doći na Pantovčak mora biti sušta suprotnost od onoga tko je danas na Pantovčaku. Ako je pozicija na Pantovčaku već zauzeta s čovjekom koji proizvodi nevjerojatan broj emisija i naslovnih stranica svojim izjavama, press konferencijama, ponašanjem… onda bi taj protukandidat trebao biti nekakav fin, uglađen čovjek, koji nema takav vokabular, ne koristi takve jezične kalambure, ne izaziva takvu medijsku pažnju.”

N1

Butković vs. Milanović

Malešević se osvrnuo i na Olega Butkovića koji “bocka” Milanovića putem Facebooka još od parlamentarnih izbora.

“To je jedna dobro osmišljena provokacija. I uspjelo je prije svega zahvaljujući Zoranu Milanoviću koji je to prihvatio. Mogao je to prešutjeti i ne bi bilo ništa od kravice”

Milanovićev forte

HDZ Milanovića naziva kršiteljem Ustava, ali Malešević smatra da mu to neće značajno otežati vođenje kampanje.

“Mislim da je bitnija stvar što se Milanović pozicionirao kao čovjek koji je jedini u stanju nešto reći i biti opozicija HDZ-u i ljudi ga doživljavaju kao nekoga tko se jedini usudi javno govoriti ono što oni misle. To mu je forte.”

Malešević sumnja da će Milanović u budućonsti mijenjati svoj stil i retoriku.

“Ljudima je bilo već jako dosadno već slušati tipične političke govore kad političari dugo pričaju, a ne kažu ništa. To danas ne prolazi. Danas se traže političari s osobnošću koji govore kratko, jasno, maltene uličnim jeizkom. Milanović često koristi nekakve slengove ulične ili tradicijske izraze. Nema šanse da on kaže – idem sutra ujutro biti fin.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare