Ministarstvo o slučaju problematičnog učenika: Trebamo mu pomoći, ali neka roditelji ne idu na drastične mjere

Vijesti 04. lis 202415:48 0 komentara

Momir Karin, ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja razgovarao je s našom Ninom Kljenak o prosvjedu roditelja ispred zagrebačke osnovne škole.

Djecu danas nisu poslali na nastavu, što će dalje – ne znaju, no osjećaju se nesigurnima. Tvrde da im je ravnatelj škole rekao da on nije adresa za ovu situaciju, a tko je, ne zna. Iz Ministarstva roditelje pozivaju na malo više empatije i ljudskosti te naglašavaju da svi postupaju po zakonu.

“To dijete je dijete od 9 godina, kao i njihova djeca i trebamo mu pomoći svi zajedno i sve ovo što oni rade rade u dobroj vjeri, ja razumijem roditelje, ali mislim da nekada se trebamo svi dobro razumjeti i ja bih ih zamolio da ne problematiziraju toliko i da idu na drastične mjere nego da daju priliku i struci i školi da pomogne svakom djetetu”, objašnjava Karin.

Naglašava da su vrata Ministarstva otvorena a da se u bivšoj školi koju je dječak pohađao, a iz koje se ispisalo 14 učenika, provodi nadzor. Tko je odgovoran za propuste, još se ne zna, a u ovom slučaju, ponavlja, struka je zaključila da je za ovog dječaka najbolje biti u redovnom razrednom odjelu s pomoćnikom u nastavi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!