Miro Bulj za N1 otkrio hoće li u bitku sa Zoranom Milanovićem

Vijesti 29. srp 202412:27 0 komentara

Mostov saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj, u N1 Studiju uživo s Ankom Bilić Keserović komentirao je pripreme za 309. Sinjsku alku.

“Sinj je već prepun. Imamo što pokazat, od Alke, Velike gospe, gastroponude… Rezultati su vidljivi, Sinj diše punim plućima i bilježi se 50 posto više noćenja nego prošle godine”, rekao je Bulj.

Ove godine se Alka održava neposredno prije Oluje, 4. kolovoza. Očekuje li se dolazak kompletnog državnog vrha?

“Alka je prije svega sinjska i ljubomorna je čuvamo. Ona nije samo igra, ona ima kulturnu, tradicijsku i vjersku dimenziju. To privlači sve političke elite i Sinju je bitno pozvati sve. Gostoljubivi smo i sve očekujemo. Uz to, Alka je narodna igra i nitko je nema pravo svojatati. Pozivamo sve.”

Miro Bulj u N1 Studiju uživo s Ankom Bilić Keserović
N1

Ipak, prije Sinjske alke pojavile su se informacije da Miro Bulj želi biti alkarski vojvoda.

“Niti to mogu, niti to želi. Jedini sam Sinjanin kojem je zabranjeno sudjelovati na Alki, zbog podrške Anti Gotovini 2007., što je odlučio Ivo Sanader. Ostao sam član Viteškog alkarskog društva, gdje sam izabran u upravu, ali sam dao ostavku jer 2011. na alkarskom barjaku nije bio lik Gospe, a ona je dio Alke”, pojasnio je Bulj i naglasio još jednom da nema ambiciju biti vojvoda.

Ponovio je da u Sinju radi za sve ljude i da ne dijeli na stranačku ili bilo koju pripadnost. Jer, Sinj mu je na prvom mjestu, kao i svi koji u njemu žive ili ga dolaze posjetiti. No, za Viteško alkarsko društvo nema lijepe riječi, baš zato što, smatra, ne njeguje takve poglede.

“Njih kontrolira HDZ i prilagođavaju se njegovoj politici. Alka je narodna i najbolje da narod odlučuje tko će imati mandat na funkcije u Društvu”, optužio ih je Bulj.

Kad se govori o narodu i njegovu izboru, spominje se da bi mogao biti predsjednički kandidat.

“Nemam tih ambicija, zanima me samo moj grad. Činim sve kako bih ispravio ono što vidim da nije ispravno. I, koliko znam, Most još nema svog kandidata”, odgovorio je Mostov zastupnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!