Jača suradnja policije i sportaša: Treneri dolaze raditi u MUP?

Vijesti 16. lis 202417:29 1 komentar
Ivo Cagalj/PIXSELL

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) i Hrvatski olimpijski odbor (HOO) sklopili su Sporazum o suradnji u razvoju i unaprjeđenju sporta u MUP-u, koji, između ostalih, ima za cilj razviti vrhunsko sportsko stvaralaštvo i jačati tjelesno i mentalno zdravlje policajaca.

Sporazum su sklopili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i tajnik HOO-a Siniša Krajač, izvijestio je MUP ističući da se njime uređuje međusobna suradnja “s ciljem unaprjeđenja uvjeta za razvoj vrhunskog sportskog stvaralaštva, uključujući i unaprjeđenje policijskog treninga usmjerenog na razvoj i jačanje tjelesnog i mentalnog zdravlja policijskih službenika”.

Uz to, značajno se proširuju područja suradnje kojima je cilj osiguranje uvjeta za provođenje policijskog treninga, obostrano korištenje objekata MUP-a i HOO-a te infrastrukturalno ulaganje u sportske objekte MUP-a i potrebno opremanje, kao i zajednička organizacija velikih sportskih priredbi.

Također, cilj sporazuma je zajednička priprema za sportska natjecanja, uključivanje vrhunskih sportaša i trenera u provođenje izvannastavnih aktivnosti, programa policijskog treninga i drugih oblika stručnog usavršavanja, promocija policijskog zanimanja te sporta u policiji, ali i unaprjeđenje statusa kategoriziranih sportaša zaposlenih u MUP-u.

Pored toga, sporazumom se promovira zdrav način života i podiže razine kvalitete provedbe trenažnih procesa.

Polja i oblici suradnje proširuju se i na pomoć u uređenju objekata ministarstva, nabavu sportske opreme i rekvizita, uključivanje vrhunskih sportaša i trenera u izvannastavne aktivnosti polaznika, ističe MUP.

Nastavak suradnje i poticanje razvoja dualnih karijera

Ministarstvo se tako obvezuje kroz natječajne postupke zaposliti vrhunske sportaše, a prema novom sporazumu i trenere.

Poticanje razvoja dualnih karijera te iskustvo i prepoznatljivost vrhunskih sportaša i trenera doprinijet će promociji policijskog zanimanja i unaprjeđenju policijskog treninga i sporta unutar MUP-a.

S druge strane, sporazum omogućuje vrhunskim sportašima da nakon završetka karijere nastave raditi kao treneri po pojedinim sportskim granama te budu uključeni u segmente policijskog treninga.

HOO se pak obvezuje pomoći u razvoju i promicanju policijskog obrazovanja i kvalitetnog policijskog treninga te na implementaciju najsuvremenijih andragoških znanja i vještina poučavanja u provođenju policijskog treninga.

Naposljetku, MUP se obvezuje da će kategoriziranim sportašima koji se obrazuju za policijska zanimanja osigurati uvjete obrazovanja i izvršavanje drugih obaveza te unaprjeđenje sportske karijere koje uključuje sudjelovanje na pripremama i sportskim natjecanjima.

HOO je najviše nevladino nacionalno sportsko tijelo osnovano s ciljem trajne promidžbe sporta u svrhu zdravog života, prijateljskih odnosa i mirnog suživota ljudi.

Važan je partner MUP-a koji pruža podršku u realizaciji svih policijskih sportskih aktivnosti i policijskog treninga, kažu u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare